In 1995 se puneau astfel bazele "dell'Alifantis", cu "zanateci", in locul celebrelor personaje Pulcinella, Pantalone, Dottore, Brighella, Arlecchino, Columbina...
Infiintata de Nicu Alifantis ca trupa de studio pentru inregistrarea albumului "Voiaj", devine in 1996, dupa ce a imprimat si albumul "Nichita", o trupa de proiecte. Prima aparitie pe scena are loc in iulie 1996 la Festivalul de Arta Medievala de la Sighisoara, unde sustine recitalul "Chanson pour mon amour". Acest festival face ca trupa sa capete un nume: ZAN.
"Cand i-am invitat pe cei patru muzicieni, Virgil Popescu, Razvan Mirica, Sorin Voinea si Relu Bitulescu, la inregistrarile pentru albumul «Voiaj», nici prin gand nu-mi trecea ca avea sa se nasca o prietenie care sa dureze 15 ani - declara Alifantis. Iata insa ca surprizele vietii sunt nenumarate si mai ales neasteptate. Pentru mine, toata aceasta perioada a fost extraordinara. Am realizat o sumedenie de lucruri pe care fara ei nu le-as fi facut si pentru asta le multumesc. Va iubesc!"
La 7 martie 2011, dupa 15 ani cu TVA (aproape 16, in luna iulie), Nicu Alifantis&Zan se prezinta la Cinema Patria cu "Chanson pour mon amour?" sau "15 ani ZANatici!". Pretul unui bilet este de 50 de lei si poate fi cumparat de la Cinema Patria, Sala Palatului, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Nottara si online la bilete.ro, blt.ro, myticket.ro, ticketpoint.ro.
Construtita din muzicieni valorosi, proveniti din zone muzicale diferite (jazz, rock, pop), fiecare in parte cu o puternica personalitate artistica, Alifantis & Zan ajung la o deosebita afinitate artistica, gasind impreuna propriul drum muzical. Cu alte cuvinte, "zanatecii" sunt distribuiti intr-o casnicie fiabila, care dureaza de 15 ani... cu TVA.
Mariajul reusit se bucura de trei parti iubire si de sapte parti iertarea pacatelor, spunea un dramaturg englez. Nicu Alifantis: compozitor, interpret, instrumentist, producator muzical, voce, chitara acustica, ukulele, acordeon; Virgil Popescu: compozitor, instrumentist, producator muzical, bass, vioara, voce, claviaturi; Razvan Mirica: compozitor, instrumentist, producator muzical, chitare (acustica, electrica), sitar, mandolina, voce; Sorin Voinea: instrumentist, compozitor, producator muzical, claviaturi, voce, vioara si Relu Bitulescu: artist plastic, instrumentist, tobe, percutie - cu totii merita aplauze la scena deschisa pentru longevitate si realizarile din toti acesti ani in care si-au unit destinele muzicale. Show must go on! Commedia dell'Alifantis se va "juca" negresit la Cinema Patria, la 7 martie.
Sursa, text si foto: jurnalul.ro
Spectacolul "Partituri pe sevalet", la Palatul Ghika... Vernisaj: "Scriitorii in lumea sportului & turismului"...