Prin intermediul expozitiei "Peisaje transilvanene", Muzeul de Arta Brasov propune o calatorie inedita prin Transilvania de altadata. Cele 22 de gravuri expuse provin din cea de-a doua jumatate a secolului XIX, veac al calatoriilor si explorarilor.
Situata la hotarele Europei Centrale, Transilvania ofera un bogat material imagistic publicatiilor ilustrate din strainatate si albumelor de gravuri, foarte apreciate in epoca.
Gravuri in metal sau litografii, avand atat o valoare documentara cat si una artistica, stampele expuse descriu cu exactitate si minutiozitate topografia si elementele de arhitectura.
Majoritatea lucrarilor expuse apartin artistului german Ludwig Rohbock (1820 - 1880), desenator si gravor. Urmari ale calatoriilor intreprinse in Ungaria si Transilvania, desenele sale vor fi publicate in lucrarea realizata in colaborare cu János Hunfalvy, „Ungaria si Transilvania in vederi pitoresti autentice", publicata la Darmstadt in anul 1864.
Artistii transilvaneni sunt reprezentati de Theodor Glatz (1818 -1871), artist si fotograf vienez stabilit la Sibiu, si de Carol Popp de Szathmáry (1812 -1887). Un caracter aparte are gravura „Clujul in secolul al XVII-lea", aparuta intr-o lucrare dedicata asediului Vienei de catre turci din anul 1683, editata la scurt timp dupa evenimente de Jacobus Peeters din Anvers.
Pretul unui bilet este cuprins intre 1 leu si 4 lei.Programul de vizitare este de marti pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00.
Sursa foto si text: muzeulartabv.ro
Otaku Fest 2010 ii aduce pe rockerii japonezi de la Anli Pollicino in Romania... “Privind prin oglinda”, expozitia a doi tineri brasoveni...