Spectacolul face parte din turneul european organizat de CNAC pentru a marca trecerea in randul profesionistilor a celor 16 artisti din promotia 2010. Iasi este singurul oras din Romania unde va fi prezentat acest spectacol care s-a jucat la Paris, la Valetta (Malta), la Roma si apoi va pleca la Budapesta.
Provocarea de a realiza aceasta montare inedita i-a fost adresata regizorului maghiar Árpád Schillng care a decis sa redea un portret mozaic al societății contemporane si sa chestioneze modul de convietuire actual. El s-a folosit de personalitatile si experientele tinerilor cu care a lucrat pentru a creiona o comunitate de oameni deosebiti, care nu fac nimic precum ceilalti...
„Iepurii urbani" intra in arena pentru a-si „spune" povestile, iar rezultatul este un spectacol exceptional, plin de inteligenta si inventivitate in care se imbina sarituri la sol, mers pe sarma, sarituri la plasa elastica, numere cu aparate ciudate de fier, construite de artisti, franghie rigida ori elastica, mers pe bicicleta, cantat la chitara, baterie, instrumente de suflat...
„Artistii din „noul circ" sunt creatori complecsi, capabili sa stapaneasca specializari din circul tradiţional - clovnerie, jonglerie, magie, acrobatii la înaltime ori sol -, dar si sa cante la un instrument, sa rosteasca o replica sau sa nareze o poveste, sa sustina un dialog, sa joace o stare, informeaza CCF Iasi. URBAN RABBIT's e fundamentat pe asemenea abilitati artistice, fructificand individualitatile din echipa, exceland in acrobatii, oferindu-le cadrul de a-si configura, daca nu o facusera inca, identitatea artistica, de a-si extinde propriile limite, de a se exprima si prezenta ca profesionisti." (Oltita Cintic, critic de teatru)
Arpad Schilling este un regizor recunoscut si premiat la nivel internațional. In 1995 el a infiintat la Budapesta compania de teatru Krétakör (teatrul de creta), cu care a pus in scena spectacole de Buchner, Tchekhov sau Shakespeare. Spectacolul Urban Rabbits reprezinta prima legatura profesionala cu circul a lui Schilling, care a decis să accepte provocarea și sa-si puna la incercare talentul regizoral, printr-o noua abordare a relatiei dintre timp si spatiu.
CNAC este scoala superioara destinata formarii artistilor de circ, aflata sub patronajul Ministerului Francez al Culturii si Comunicarii si reunește tineri talenți din toate colțurile lumii, care timp de 3 ani iau cursuri de cultura generala, dans contemporan, muzica, discipline acrobatice, acrobatii aeriene, echilibru pe roti, arta dramatica, dramaturgie si imagine. Primii doi ani de studiu sunt dedicati pregatirii generale si de specialitate artistica, iar cel de-al treilea an este consacrat insertiei lor profesionale, prin implicarea in organizarea si realizarea de spectacole. Nu toti aboslventii CNAC se dedica insa circului, o parte dintre ei aleg sa performeze in discipline indrudite: dans contemporan, arte plastice sau spectacole de cabaret.
Pretul unui bilet este 15 RON iar pentru elevi si studenti este de 10 RON. Biletele sunt disponibile la CCF Iasi, la libraria Avant-Garde, la Carrefour ERA (relatii clienti) si la cortul CNAC in ziua evenimentului.
Incepe Bookfest!... ICR Budapesta in "matasea, creionul, aquarela" si condeiul Anei Cioclov...