Târgul de Florii va fi organizat în perioada 19-21 aprilie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

 

Târgul de Florii va fi organizat, în perioada 19-21 aprilie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, iar vizitatorii pot cumpăra ouă încondeiate, cozonaci, ceramică, ţesături, jucării, anunţă organizatorii.

De vineri, 19 aprilie, până duminică, 21 aprilie 2019, de la orele 10.00 până la 18.00, vizitatorii vor avea prilejul de a cumpăra lucruri meşteşugite cu sârg şi încărcate cu semne şi înţelesuri. Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi multe altele vor putea fi tocmite şi cumpărate la Târgul de Florii de la Muzeul de la Şosea.

Tot la târg, vor fi cozonaci şi plăcinte, fel şi fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceaţă.

Preţul unui bilet este de 4 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari).

Târgul este organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român de peste 20 de ani.

Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. La Târgul de Florii participă încondeietoare, ţesătoare, împletitoare, cusătorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari, care şi-au dovedit iscusinţa de-a lungul timpului şi care duc mai departe tradiţia meşteşugului lor.

"În duminica de Florii, oamenii au voie să mănânce peşte. Merg la biserică ducând flori şi se întorc ducând mâţişori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodărie şi o pun la icoană: peste an ea capătă tot felul de întrebuinţări. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea ouălor. Cum este vremea de Florii, aşa va fi şi de Paşte. Sunt locuri unde în această zi oamenii nu se spală pe cap, de teamă să nu albească (încărunţească) la fel ca pomii aflaţi în floare", scria Irina Nicolau în "Ghidul sărbătorilor româneşti"(Humanitas, 1998).

Sursa: News.rofacebook whatsapp twitter pinterest