Deschis iubitorilor de arta populara traditionala inca de la primele ore ale diminetii, tirgul anual al olarilor reuneste in acest an mesteri autentici, din centrele cele mai vestite ale tarii.
Organizatorii au invitat la Sibiu mesteri olari din intreaga tara, reprezentanti ai celor mai renumite centre de olarit din Romania: Tarnavita (Arad), Cosesti (Arges), Vadu Crisului, Leheceni (Bihor), Bistrita (Bistrita Nasaud), Dorohoi (Botosani), Codlea (Brasov), Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc (Covasna), Targoviste (Dambovita), Terpezita (Dolj), Branistea (Galati), Galesoaia (Gorj), Corund, Miercurea Ciuc (Harghita), Obarsa, Tomesti (Hunedoara), Schitu Stavnic (Iasi), Ciolpani-Pisc (Ilfov), Baia Mare, Seini, Sacel (Maramures), Noaptesa-Sisesti (Mehedinti), Oboga, Vadastra, Visina Noua (Olt), Vama (Satu Mare), Radauti, Marginea (Suceava), Jupanesti (Timis), Horezu, Vladesti, Lungesti, Slatioara (Valcea) Sibiu si Bucuresti.
Olarii isi pot valorifica in cadrul tirgului cele mai autentice lucrari, trezind astfel interesul oraseanului pentru arta populara. Tirgurile traditionale se deosebesc, in anumite privinte, de cele de astazi: prin spontaneitatea lor, prin predominarea vaselor de larg consum si prin faptul ca multimea cumparatorilor formau „juriul", bazindu-se pe experienta proprie.
Vasele de folosit, dupa cum tradeaza si numele lor, trebuiau sa fie bune si usor de minuit, sa absoarba apa, sa fie stabile si sa corespunda pretentiilor igienice, dar pe linga aceste insusiri functionale trebuiau sa placa ochiului si sa incinte sufletul.
Timp de doua zile, Piata Mare a Sibiului e gazda buna pentru olari cu renume din vetre vechi din tara Astfel, ea va reveni la functia sa primara, cea de tirg. Olarii isi intind marfa si sint gata sa le explice musteriilor cum se plamadeste lutul si prin ce miracol ies din mainile lor oale, ulcioare si farfurii atit de mindre.
Romania la cea de-a XII-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia... Carte: „Cele mai proaste decizii din istorie”...