Evenimentul, ajuns la cea de VI-a editie, va fi sarbatorit de Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), Muzeul National de Geologie, Muzeul National "George Enescu", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Taranului Roman si Muzeul National Cotroceni.
Muzeul Satului anunta evenimentul Dimineata Muzeului, care va avea loc pe parcursul zilei de sambata, dat fiind ca aceasta institutie nu poate fi vizitata noaptea, din motive de securitate a patrimoniului existent aici.
La Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), publicul va putea vizita gratuit Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana intre orele 16:00 (sambata) si 4:00 (duminica). Spectacolul "Statuile" al Teatrului Masca va fi jucat printre statuile de bronz din curtea muzeului intre 21:30 si 22:30. In "coltul interactiv", vizitatorii vor fi invitati sa se imortalizeze artistic, dand viata personajelor din cateva tablouri expuse la MNAR si reproduse pe panouri in marime naturala.
Muzeul Zambaccian din cadrul MNAR sarbatoreste, in schimb, Ziua Internationala a Muzeelor (18 mai), oferind acces gratuit vizitatorilor intre orele 11:00 si 19:00.
Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) prezinta programul "Insomnia culturala", in cadrul caruia vor fi prezentate, printre altele, un program de folclor sirian si dansuri cu scoala Araba Tichrin, fragmente din piesa de teatru "O noapte furtunoasa", spectacol pus in scena de trupa de teatru "Cantemir Art".
La Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I" va putea fi vizitat gratuit, pana la ora 1:00, pavilionul central, care prezinta istoria militara din epoca straveche si pana la revolutia din 1989, cu accent pe evolutia fortificatiilor, a armamentului alb si de foc, a echipamentului militar, a sistemului national de decoratii.
Muzeul National Cotroceni propune, la randul sau, vizitarea gratuita a expozitiei sale permanente si a expozitiei temporare "Jurnal de moda... moda feminina la 1900", intre orele 19:00 si 24:00.
La Muzeul de Geologie, Noaptea Muzeelor se deschide la ora 19:00, cu spectacolul de teatru "Te iubesc! Te iubesc?" dupa "Zapezile de altadata" de Dumitru Solomon. Dramatizarea si regia sunt semnate de Chris Simion, iar din distributie fac parte Corina Moise, George Corodeanu, Alexandru Grigore si Manuela Harabor. De la ora 21:00, Alina Sorescu, Andreea de la Amadeus si Senti vor sustine un concert, urmat de o lansare neconventionala de carte - "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine", de Chris Simion.
Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta. Evenimentul este patronat si anul acesta de secretarul general al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009. Noaptea Muzeelor este corespondentul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, instituita de International Council of Museums (ICOM) si este sarbatorita la 18 mai.
Citeste si Jurnalul National
Sursa foto: jurnalul.ro
Oana Sarbu implineste 42 de ani... Gala "Vede teatru" cu vedete bucurestene...