De la Anton Chigurh, un asasin pedant, metodic, aproape perfect și personaje ambigue moral, precum Riddick și Han Solo, până la unii dintre cei mai sângeroși monștri ai cinematografiei americane.
Indiferent de mereu acuzata goană după bani, Hollywood-ul a reușit, de-a lungul timpului, să aducă pe marele ecran personaje memorabile, modele pentru generații, sursă de inspirație sau - dimpotrivă - de groază, eroi care au înflăcărat sau înfiorat imaginarulcolectiv, cu calitățile și aventurile lor.
10 personaje emblematice de la HOLLYWOOD
Anton Chigurh
Filmul No Country for Old Men îl urmărește pe Llewelyn Moss, care dă peste o grămadă de cadavre, heroină, și 2 milioane de dolari cash, în deșertul Texasului. Hotărât să dispară cu banii, își da seamă că cineva e pe urmele lui; acest „cineva” se întâmplă să fie tocmai psihopatul Anton Chigurh, cu o coafură ciudată, ce are ceva sărit de pe fix.
Riddick
În 1999, când regizorul David Twohy a ales un actor necunoscut pe nume Vin Diesel pentru rolul deținutului evadat Richard B. Riddick din filmul science-fiction Întuneric total (2000), nici regizorul, nici actorul nu anticipau că filmul va avea atâția fani. Riddick este cel mai căutat nelegiuit din galaxie
Han Solo
Descurcăreţ, oportunist, glumeţ, rebel, cu o moralitate ambiguă, fără să îşi piardă însă umanitatea, într-o lume atât de complexă şi de periculoasă precum cea din Star Wars, contrabandistul Han Solo are propria bază de fani.
Rocket
Unul dintre cei mai glumeți Gardieni ai Galaxiei, Rocket a atras simpatia fanilor seriei prin combinația neașteptată dintre aparența blănoasă, mimica umană, atașamentul față de Groot, prietenul cu exprimare tri-silabică și inteligența ce i-a scos de la ananghie pe Gardieni de mai multe ori.
Iron Man
Iron Man este un supererou care îți creează impresia că ar putea exista cu adevărat, într-o zi. Nu este chiar atât de iluzoriu. Pare posibil să poată fi creat un costum blindat cu care să se zboare. Robert Downey Jr. a imprimat personajului un aer de superioritate, care ar fi putut să nu fie pe placul fanilor, dar multimiliardarul geniu al tehnicii a câștigat teren spre inimile cinefililor de pretutindeni, cu fiecare nou film în care a apărut.
Spider Man
Spider-Man, mai mult un acrobat decât un erou plin de mușchi, a devenit iubit pentru că pornește de la a fi un om obișnuit. A făcut gimnaziul și liceul, este puțin marginalizat, nu poate ieși cu o fată, este falit... apoi i se întâmplă un eveniment extraordinar și devine un supererou - numai că seara tot trebuie să-și facă temele. Nu multă lume s-a așteptat la așa un succes al filmelor.
Slimer
Fantoma cea mai memorabilă a francizei „Vânătorii de fantome”/„The Ghostbusters”, creată de specialistul în efecte vizuale Steve Johnson, este Slimer, resuscitată inclusiv în versiunea din 2016 a poveștii.
Jason Voorhees
Violența, cruzimea, suspansul care abundă în filmele din seria „Vineri 13”, cu Jason Voorhees protagonist, au făcut ca subiectul să devină un deschizător de drum în genul horror.
Pinhead
Când scriitorul Clive Barker a apărut pe scena literară, pe la mijlocul anilor 1980, cu seria de scurte povestiri „Books of Blood”, a fost numit - de nimeni altul decât Stephen King - „viitorul genului horror”, așa că Hollywoodul a fost dornic numaidecât să pună mâna pe scrierile romancierului. În 1987, Hellraiser a fost un hit de box office iar unul dintre personajele secundare, Pinhead, o figură demonică, a devenit un star.
Boba Fett
Boba Fett a fost un luptător şi vânător de recompense mandalorian. De la o vârstă fragedă, Boba s-a maturizat forţat şi a fost nevoit să călătorească prin toată galaxia. Mai târziu, a devenit un vânător de recompense şi a căpătat faimă în ciuda vârstei sale. Cea mai notabilă captură a lui a fost eroul rebel Han Solo, pe care i l-a adus lui Jabba.