- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Câştigător de Oscar, succes de box-office, "În căutarea lui Nemo" este un film pe care puţini copii nu l-au văzut.
În căutarea lui Nemo (engleză Finding Nemo) este un film de animație CGI, produs de Pixar Animation Studios, regizat de Andrew Stanton și Lee Unkrich și lansat de Walt Disney Pictures și Buena Vista Distributionpe 30 mai 2003 în Statele Unite. Premiera românească a avut loc la 28 noiembrie 2003, în varianta subtitrată.
Actori români de marcă au realizat dublarea lui în limba română: Vlad Constantinescu - Nemo, Anca Sigartău - Dory, Eugen Cristea - Bruce, Damian Oancea - Gill, Adrian Titieni - Dentistul Geanina Corondan - Deb.
”Finding Nemo”, în atenția oamenilor de știință
Totul până la oamenii de ştiinţă. "Finding Nemo", unul dintre cele mai iubite filme de animaţie, a fost "demolat" de un cercetător american.
Patrick Cooney, biolog marin la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a postat pe blogul personal câteva adevăruri ştiinţifice despre peştii-clovn, specia din care fac parte Nemo şi tatăl său. "Finding Nemo v-a minţit copiii!" scrie CNN citându-l pe american.
Cercetătorul spune că producţia Disney ar fi fost un cu totul alt film, dacă ar fi respectat adevărul ştiinţific. Motivul invocat, peştii-clovn sunt hermafrodiţi. Toţi puieţii speciei devin bărbaţi, iar după împerechere, masculul dominant se transformă în femeie. Practic, personajul principal al filmului ar fi trebuit să sufere o transformare de sex, în viziunea omului de ştiinţă. "Chiar dacă ar fi fost o cu totul altă poveste, ar fi fost o aventură grozavă" a conchis Cooney.