Antena Căutare

Povestea lui Helsinki din celebrul serial La Casa de Papel: A venit în România să studieze Medicina și s-a făcut actor

Darko Peric - Helsinki în serialul Netflix La Casa de Papel - s-a născut în fosta Iugoslavie, a studiat medicina în România, la București și Timișoara, unde a devenit veterinar. Și, tot aici, și-a recăpătat dragostea pentru actorie.

La Casa de Papel

Darko Peric - Helsinki în serialul Netflix La Casa de Papel - s-a născut în fosta Iugoslavie, a studiat medicina în România, la București și Timișoara, unde a devenit veterinar. Și, tot aici, și-a recăpătat dragostea pentru actorie.

Darko Peric s-a născut în Kladovo, un orășel mic din fosta Iugoslavie. Încă de mic a fost atras de actorie și arte. Prima dată a apărut pe scenă din întâmplare, când un cântăreț l-a invitat să cânte împreună Guantanamera, experiență ce avea să-i schimbe viața. Din acel moment, nu era zi în care să nu cânte la școală.

Conflictele din Iugoslavia, de la acea vreme, aveau să-i spulbere însă visul. Dar numai temporar. În 1991, părinții lui Darko Peric au decis cã trebuie să se facă medic. A fost trimis la București pentru a urma medicină veterinară. Totuși, pentru că pasiunea lui pentru nu actorie nu murise, s-a împrietenit cu studenți ai Academiei Române de Film.

Așadar, o perioadă Darko Peric a decis să urmeze în același timp Medicina, dar și să joace în filme scurte împreună cu noii săi prieteni.

Darko Peric, medic veterinar și cântăreț la Timișoara

În 1994, Darko Peric se mută la Timișoara. Și acolo continuă Medicina, dar și apariția în piese de teatru.

După 6 ani petrecuți în Timișoara, Darko Peric era absolvent al Facultății de Medicină Veterinară. Dar asta nu era tot. Cânta în diverse trupe și organiza evenimente în Timișoara.

Pentru că-și dorea să învețe și mai mult și să se afirme în cariera sa artistică, Darko Peric se mută la Berlin și apoi în Barcelona, unde apare în mai multe roluri la TV3, o televiziune locală.

Povestea lui Helsinki din celebrul serial La Casa de Papel: A venit în România să studieze Medicina și s-a făcut actor

Helsinki - La Casa de Papel - Darko Peric

2015-2017, anii de debut ai celebrității lui Darko Peric

În 2015, Darko Peric a apărut în filmul ”A Perfect Day, iar în 2016 avea să devină cunoscut în Spania datorită rolului din ”Mar de plastico”.

În 2017 Darko Peric avea să câștige castingul pentru rolul lui Helsinki din serialul ce urma să fie un succes mondial – La Casa de Papel, ajuns acum deja la sezonul 3.

Delia, tribut devenit viral pentru La Casa de Papel

Serialul în care Darko Peric joacă este foarte popular în România. La lansarea celui de-al treilea sezon, Delia a apărut deghizată, purtând o perucă neagră, ochelari de soare și în costumul roșu caracteristic personajelo din serial. După ținută și felul cum a interpretat, nu era prea greu să recunoști personajul Tokyo.

De asemenea, Delia a fost înconjurată de mai mulți indivizi costumați complet, în costume roșii și cu măștile pe care serialul Netflix le-a făcut celebre. În doar câteva zile clipul Deliei a făcut aproape 1 milion de vizualizări.

La Casa de Papel, cel mai urmărit serial Netflix într-o altă limbă decât engleza

Serialul Netflix La Casa De Papel a devenit, în 2018, cel mai urmărit serial într-o altă limbă decât engleza, în momentul lansării pe Netflix. Conform declarațiilor lui Ted Sarandos, Chief Content Officer al Netflix, “La Casa de Papel” a fost cea mai urmărită serie din toate producțiile străine ce sunt disponibile pe Netflix, “non-English series”, în primul trimestru al anului.

Povestea lui Helsinki din celebrul serial La Casa de Papel: A venit în România să studieze Medicina și s-a făcut actor

La Casa de Papel

Seria La Casa de Papel a fost creată de regizorul Alex Pina, un veteran al producțiilor de televiziune din Spania. A fost inițial difuzată de postul local Antena 3, în două părți, un sezon. A avut premiera pe 2 mai 2017, iar pe 25 decembrie 2017, Netflix a decis să o difuzeze pe platforma sa globală, după ce fusese valabilă numai pe Netflix Spania.

Pe 19 iulie 2019 , a apărut sezonul 3 La Casa de Papel - Fabrica de bani sau Money Heist, așa cum a fost ttradus. De această dată, echipa plănuiește să-l salveze pe Rio, după ce acesta este prins de autorități. Profesorul îl recrutează pe Martin pentru a pune în practică planul fratelui său, plan care vizează Banca Națională a Spaniei.

Documentarul "Muzica Rănilor de război", despre omul Enescu, proiecţie specială în Festivalul "George Ene... A murit Rutger Hauer, unul dintre cei mai mari actori ai filmelor de acțiune! Artistul s-a stins la vârsta de 75 de ani...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x