10 carti recomandate pentru vacanta de vara

 

articol scris de Gabriela Golcea

“Dacă nu iți place să citești înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită”

J.K. Rowling

De fiecare dată când plecam în vacanță  ne intrebam care este cartea pe care vreau să o punem în geanta de voiaj pentru a o savura in liniste pe o plaja sau intr-o poienita de munte.

Iata o listă de cărți 10 carti potrivite pentru concediu. 

1. “ABC-ul Psihopatului de Succes” - Kevin Dutton

O carte ușor de citit care oferă o expediție prin labirinturile psihicului uman. Contrar numelui, prezintă o interpretare socio-umană și psihologică într-un limbaj accesibil. Nu contează care este traseul sau destinația finală, această carte este un bun camarad de drum.

2. “Cursa de șoareci” - Agatha Christie

Cel mai bun cuvânt pentru a descrie această carte este: mister. Romanul, care te va pune pe gânduri și te va ține în suspans până la ultima pagină, este o capodoperă a genului polițist.

3. “Crimă și pedeapsă” - Feodor Dostoievski

Este un roman polițist, operă a literaturii ruse. Deși nu este o lectură simplă și este recomandată pasionaților de cărți, romanul merită citit și recitit cu fiecare ocazie. Tot de același autor recomandăm și “Idiotul”.

4. “Mândrie și Prejudecată” - Jane Austen

Scriitoare britanică desenează printre rânduri una dintre cele mai frumoase povești de dragoste. Acest roman este destinat romanticilor incurabili. O carte ușor de citit, potrivită pentru o zi călduroasă petrecută pe plajă.

5. “Fluturi” - Irina Binder

Tot din categoria romanelor de dragoste, pentru romanticii zilelor noastre. Dacã vorbim de relațiile din zilele noastre, autoarea surprinde esența iubirii, suferinței și împlinirii în cele patru romane publicate. Cartea a fost un bestseller. 

6. “Un veac de singurătate” - Gabriel Garcia Marquez

Unde realitatea se împletește cu fantasticul, meditația filozofică, descrierea captivantă și narațiunea apare “Un veac de singurătate”. Sentimentul tragic al singurãtãții, în anumite perioade ale vieții, este surprins pe tot parcursul romanui.

7. “Domnișoara Christina” - Mircea Eliade

O carte pe care o poți lua cu tine la munte, pe care să o citești când ești în mijlocul naturii. Dorința unui suflet de a se întoarce, prin iubire, în lumea celor vii este fantasticul potrivit unei nopți de vară.

Alte recomandări pentru următorul concediu:

8. ”Așa grăit-a zarathustra” - Friedrich Nietzsche

9. ”Anna Karenina” - Lev Tolstoi

10. ”Livada de vișini” - Anton Cehov

“O carte bună nu are niciodată sfârșit”
Robert D. Cummingfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI