- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
La 21 de ani de Antena 1 cei trei Chefi de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucatarilor” – au adunat 21 de sfaturi de bucatarie.
Cătălin Scărlătescu
1. Îmi place foarte mult peștele, care poate fi gătit în atâtea feluri încât... Cel mai simplu de gătit este peștele prăjit într-o tigaie cu foarte puțin ulei și un pic de sare. Atenție ca tigaia să fie foarte bine încinsă. Și nu stricați gustul peștelui punându-i lămâie deasupra!
2. Vă sfătuiesc să aveți grijă să spălați cu atenție legumele și fructele și, chiar dacă sunt proaspete, să le lăsați în apă rece cam 30 de minute înainte să le consumați.
3. Pe mămici le sfătuiesc să încerce să gătească acasă cât de des și să le ofere copiiilor lor mâncăruri sănătoase, proaspete, preparate în casă, din ingrediente naturale.
4. O alternativă mult mai puţin calorică în ceea ce priveşte desertul poate fi reprezentată de fructele coapte, pe care le puteți condimenta după plac. Sunt mult mai sănătoase şi extrem de gustoase.
5. Când cumpărați fructe și legume, aveți grijă să le mirosiți, să le observați textura, vitalitatea.
6. Atunci când vă apucați de gătit, vă sfătuiesc să vă urmați bunul simț și instinctul și vă dați singuri seama unde ați greșit sau ce vă lipsește.
Sorin Bontea
7. Ingredientele de bază în bucătărie sunt, în opinia mea, sarea, piperul, ceapa, usturoiul și uleiul de măsline. Folosiți-le cu încredere.
8. Când preparați carne, nu o sărați dinainte de a o pune la gătit. Se va păstra astfel mai suculentă (sarea absoarbe toată apa).
9. Încingeți bine tigaia înainte să puneți ulei în ea.
10. Nu treceți pastele prin jet de apă după ce au fiert.
11. Nu recongelați produse. De fapt, e de preferat să evitați cât de mult puteți congelatele, mai ales dacă aveți la dispoziție o piață cu produse locale, de sezon.
12. Însoțiți preparatele voastre cu un pahar de vin ales corect. Pentru friptura de porc, de exemplu, puteți alege atât vin roșu, cât și alb, iar pentru desert vă recomand un vin dulce. Dacă folosiți la gătirea cărnii și vin, aveți grijă să serviți același vin și la masă, fie el alb sau roșu.
13. Folosiți cuțite de calitate, tigăi bune, ingrediente proaspete, de calitate.
Florin Dumitrescu
14. Nu bateși carnea atunci când nu trebuie. Chiar dacă nu face snițele, românul e obișnuit să bată carnea înainte să o gătească, deși carnea ar trebui mai degrabă ușor masată, aplatizată cu mâna.
15. Folosiți un vin bun, de calitate, pentru gătit (mulți se gândesc că dacă pun vin la mâncare acesta poate fi unul ieftin, de proastă calitate).
16. Folosiți unt la gătit. Preparatele voastre vor avea un gust mult mai bogat.
17. Asigurați-vă că aveți în cămară mai multe tipuri de sare, iuerburi proaspete și râșniță de piper.
18. Cumpărați pe cât posibil legume și fructe din piață, direct de la țărani.
19. Legumele sunt problema tuturor copiilor. Singurul sfat pe care pot să îl dau mamelor este să gătească cât mai natural posibil, să își învețe copiii cu mâncare bună, sănătoasă și echilibrată.
20. Fiți inventivi. Unele combinații de ingrediente pot părea neobișnuite, însă rezultatul poate fi unul spectaculos. De exemplu, frișca cu piper sau caramelul sărat.
21. Când alegeți un restaurant, fiți atent la detalii și igienă. De obicei clienții nu au acces în bucătărie, astfel că vă dsfătuiesc să observați chelnerii, meniul și nivelul de igienă din local.
Pe 29 noiembrie, se împlinesc 21 de ani de când Antena 1 e mereu aproape de telespectatorii săi, oferindu-le divertisment și programe de calitate, dar și campanii jurnalistice și umanitare în urma cărora mii de oameni au fost ajutati, îndrumați și sprijiniți în momente mai puțin fericite din viața lor, campanii în urma cărora s-au schimbat legi și proceduri.
http://vreimaimult.a1.ro/