Furnizorii de cablu îți pun canalele în ordine! CNA obligă la așezarea posturilor tv în grilă, în funcție de tematică

 

Cablişti vor fi obligaţi să-şi ordoneze canalele în grilă în funcţie de tematică. Modificarea a fost votată azi de CNA şi va intră în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Mai precis, operatorii de cablu vor trebui să ordoneze în grilă canalele pe calupuri tematice: Canale de ştiri la canale de ştiri, sport la sport, filme la filme, notează Paginademedia.ro.

Modificarea, propusă de Gabriel Tufeanu în luna Decembrie 2016, constă în adăugarea unui nou alineat la articolul 4 din Decizia 72/2002, care priveşte condiţiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie pentru operatorii de cablu.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a explicat în decembrie pentru Paginademedia.ro motivul care a stat la baza acestei propuneri: „Motivul pentru care am propus modificarea Deciziei a fost acela de a fi o logică în grilă de programe, să fie ordonate canalele, să nu mai fie nevoit telespectatorul acasă să caute genul lui preferat între alte zeci de canale, câte are fiecare”.

Acesta a mai declarat că propunerea a fost făcută din iniţiativa proprie, CNA nefiind sesizată de niciun post de televiziune sau de radio în acest sens. Propunerea, a fost votată de şapte din cei nouă membri prezenţi la şedinţa CNA/

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe