Cât timp trebuie gătite, de fapt, clătitele americane. Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru un desert rapid și delicios
Fie că le gătiți la micul dejun sau, pur și simplu, când aveți chef de ceva dulce, clătitele americane au devenit unul dintre deserturile preferate ale românilor. Iată care sunt secretele lui Chef Sorin Bontea pentru un preparat pufos și fără cocoloașe.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 24 Mai 2023, 16:37 | Actualizat: Duminica, 10 Septembrie 2023, 09:28- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Sorin Bontea continuă seria de rețete clasice, iar de data asta vă propune un desert rapid, dar extrem de gustos. Fie că le pregătiți copiilor, iubiților, sau prietenilor, clătitele americane (pancakes) îi vor cuceri de la prima înghițitură. Desertul delicios poate fi pregătit atât la micul dejun sau pur și simplu atunci când aveți chef de ceva dulce, mai ales că timpul de gătire este unul foarte scurt.
Iată care este rețeta juratului Chefi la cuțite pentru clătite americane pufoase, dar și câteva din secretele celebrului bucătar pentru un aluat fără cocoloașe.
Pe aceeași temăRețeta de clătite americane (pancakes) pufoase a lui Chef Sorin Bontea
În primul rând, bucătarul amestecă ouăle cu zahărul și extractul de vanilie cu bourbon, într-un bol. Urmează apoi să adauge peste laptele și untul topit. Chef Sorin Bontea amestecă energic primele ingrediente pentru clătitele americane și trece la partea uscată a rețetei sale.
Într-un alt bol, el toarnă făina, alături de un praf de sare. Pentru a nu face cocoloașe, juratul Chefi la cuțite toarnă fracția umedă pe amestecul uscat treptat și amestecă după fiecare pas.
Înainte de a trece la gătit clătitele americane, acesta unge tigaia cu un servețel imbibat în ulei. Apoi, cu polonic toarnă încet compoziția în funcție de cât de mici sau mari și le dorește. Unul dintre trucurile sale prin care se asigură că desertul delicios este gătit și nu rămâne crud la interior este timpul de gătire.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit că acestea trebuie să stea 1 minut pe o parte și 30 de secunde pe cealaltă și astfel, nu veți da niciodată greș. De asemenea, focul trebuie să fie mediu spre mic.
Pe aceeași temăBucătarul a ținut să mai precizeze că întotdeauna, înainte de a pune compoziția în tigaie, amestecă totul pentru că unele ingrediente se pot lăsa la fundul bolului.
La final, clătitele americane (panckes) se servesc alături de fructe de pădure proaspe și sirop de arțar, adăugate după gust.
Ingrediente clătite americane după rețeta lui Chef Sorin Bontea
- 2 ouă
- 15 g praf de copt
- 50 g zahăr
- 200 g făină
- un praf de sare
- 250 ml lapte
- 2 pliculețe extract de vanilie cu bourbon
- 50 g unt topit
- fructe de pădure
- sirop de arțar
Dacă sunteți și în căutarea unui preparat rapid, dar savuros pentru micul dejun, vă oferim și o rețetă de ouă cu spanac. Ingredientele acestui preparat furnizează proteine complete organismului, dar și un aport important de vitamine, necesare pentru un început de zi în forță.
Pe aceeași temă