Chefi fără limite, episodul 14 din 22 martie 2022. Chefii și concurenții s-au întrecut pentru avantaje și Joker. Cine a câștigat
În a doua zi petrecută la Meteora, în cel de-al cincilea stage din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1, concurenții și chefii s-au întrecut la probele de avantaj și de Joker. La final, Irina Fodor a anunțat cine a câștigat imunitatea de echipă, în ediția 14 din data de 22 martie 2022.
Autor: Ana Ivan Publicat: Marti, 22 Martie 2022, 23:30 | Actualizat: Marti, 22 Martie 2022, 23:39Cea de-a doua zi petrecută la Meteora a început în forță pentru concurenții care s-au luptat pentru avantaje importante. Chefii au gătit la proba de Joker și, la final, Irina Fodor a anunțat cine a câștigat imunitatea de echipă.
Ce s-a întâmplat în episodul 14 din 22 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Ziua precedentă a adus o imunitate individuală pentru echipa mov și aceasta a marcaat o victorie de-a dreptul covârșitoare, deși a avut de gătit un număr de 25 de farfurii și are cei mai puțini membri. În sfârșit movii lui Scărlătescu s-au putut trezi dimineața relaxați și dornici să își încarce bateriile. Nu același lucru se poate spune și despre cei din echipa verde sau cei din echipa albastră. Tensiunile care aua părut în timpul probei de gătit s-au amplificat mai ales pe fondul înfrângerii. Seara, reveniți la cazare, echipele au analizat ceea ce s-a întâmplat, pentru a vedea ce au făcut bine și ce au greșit.
Pe aceeași temăA doua zi din Meteora a debutat pentru echipa verde și cea albastră în același stil. Azi, în ediția 14 a emisiunii Chefi fără limite, se dispută nu doar avantaje importante, ci și un Joker și o imunitate de echipă!
În timp ce stăteau și serveau toți micul dejun, iată că și-au făcut idn nou apariția ajutoarele Irinei Fodor, care au adus cutiile metalice cu ingrediente pentru brunch, dar și meniurile care anunță primele probe ale zilei. Iată ce provocări au primit cele trei echipe:
- Proba 1 - Kokoretsi „Dragii mei, vă sfătuiesc să alegeți un concurent care să știe cât mai multe despre carne, pentru a vă însoți la această probă. Echipa care o va câștiga va putea să blocheze câte doi concurenți din celelalte două echipe, o dată la 15 minute, pe întreg parcursul probei”
- Proba 2 - Brunch: „Este a doua zi în Meteora, ziua în care câte doi concurenți din fiecare echipă pregătesc brunch-ul pentru o familie de localnici. Cine va câștiga astăzi proba va beneficia diseară de deserturi făcute de celelalte două echipe. Deserturile nu trebuie să conțină ingredientul principal al probei!”
- Proba 3 – Joker: Chef-ul care îl câștigă are șansa de-a salva un concurent din echipa sa, în cazul în care acesta ajunge la eliminare.
După ce au stat pe gânduri și au analizat starea de spirit a concurenților, chefii au stabilit cine merge la proba de brunch și alături de cine pleacă la prima probă, numită Kokoretsi. Florin Dumitrescu l-a ales pe Iman, Cătălin Scărlătescu a luptat alături de Istvan, „ungurul său preferat”, iar Sorin Bontea, surprinzător sau nu, a ales să meargă la această probă alături de „talismanul său norocos”, Francisc.
Chef Iosif Ștefănescu a prezentat gazdele și a anunțat că sunt patru etape în această probă, fiecare reprezentând o șansă de-a primi note. La final, cine se descurcă cel mai bine și primește scorul cel mai mare se va bucura de avantajul pus la bătaie de Irina Fodor. Totuși, după primele minute, ceea ce părea inițial foarte simplu s-a transformat într-o sarcină destul de dificială. Chefii și cei trei concurenți au avut de curățat mațul de excremente, poate cea mai dificilă dintre sarcini. Apoi, cele trei echipe s-au apucat de tăiat organele și restul ingredientelor și de pregătit țepușele de kokoretsi, apoi de pus mațul pe compoziția de carne.
Pe aceeași temăÎntre timp, Daniel (Ken) și Becky, Mexicanu` și Valentina și doamna colonel cu Primărița au încercat să dea tot ce au avut mai bun la proba de brunch.
Odată ce au ajuns la casele gazdelor, concurenții au deschis frigiderul și cămara și au încercat să găsească cele mai bune idei de rețete. Și fiindcă nu au găsit tot ce aveau nevoie, aceștia au început să alerge pe străzi pentru a face rost de tot felul de lucruri: ouă, tigăi, pâine, făină, lapte, legume și nu numai. Apoi, cronometrul a pornit și cele trei echipe de la brunch s-au apucat de gătit, sperând că vor reuși să pună în farfurii rețete cât mai gustoase.
Între timp, chef Iosif Ștefănescu și gazdele specialiste în făcut Kokoretsi au oferit puncte și, după un calcul rapid, a ieșit la iveală faptul că echipa albastră a devenit câștigătoare. Cătălin Scărlătescu nu se aștepta la un asemenea deznodământ și, în mod inevitabil, acesta și-a manifestat din plin nemulțumirea.
Nici la proba de brunch lucrurile nu au fost mai ușoare. Primărița a făcut instrucție cu doamna colonel și a „alergat-o” din plin prin bucătărie, Mexicanu` și Valentina au încercat să gătească la cuptor bucata de kokoretsi primită, în timp ce Becky și Daniel (Ken) și-au dat seama că nu au timp să pregătească tot ceea ce și-au propus, așa că au fost nevoiți să improvizeze.
După ce au terminat proba de Kokoretsi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întâlnit cu Irina Fodor pentru a afla ce surprize le-a pregătit pentru cea de-a treia probă, cea de Joker, din a doua zi petrecută la Meteora, la Chefi fără limite.
„Urmează să vedem cine va cuceri Jokerul din Meteora!”, a zis îndrăgita prezentatoare.
Nu mică a fost surpriza celor trei chefi atunci când au aflat că trebuie să gătească o rețetă de vițel gătit cu prune și stafide și servit cu orez, o mâncare extrem de apreciată în Meteora, mai ales la taverna familiei Gkertsou, unde gătește și chef Haris.
Ca misiunea să fie una cevamai ușoară, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au primit libertatea de a pregăti rețetele în viziunea lor, dar inspirate de preparatul lui chef Haris. După ce „s-au bătut” pe ingrediente în bucătărie, cei trei s-au apucat de gătit și au încercat să dea tot ce au avut mai bun, pentru a câștiga Jokerul pus la bătaie de Irina Fodor, în ediția 14 a emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1, difuzată în data de 22 martie 2022.
La final, fiindcă au simțit că s-au descurcat de minune, cei trei chefi au făcut show la taverna din Meteora. Florin Dumitrescu a servit un pahar de vin, în timp ce Cătălin Scărlătescu a servit niște clienți americani aflați în apropiere de bancul său de lucru cu mâncare pregătită de el.
Apoi, chef Haris a degustat cele trei farfurii pregătite de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu și, după ce a analizat totul extrem de bine, acesta a ales cine merită Jokerul, în acest stage de la Chefi fără limite.
Proba brunch-ului s-a terminat și a venit momentul ca gazdele și juratul să vadă ce au pregătit cele trei echipe. Între timp, concurenții s-au întâlnit cu Irina Fodor și au aflat că avantajul a fost luat de echipa albastră. După câteva minute de bucurie s-a lăsat liniștea și toată lumea a dorit să afle ce se întâmplă la proba de gătit pentru imunitatea de echipă, în ediția 14 a emisiunii Chefi fără limite.
Un moment cu adevărat amuzant a fost atunci când Sorin Bontea a afișat un carton sugestiv și a făcut „protest” anti-chiftele! Și lucrurile nu s-au oprit aici, căci acesta a avut chiar și un cadou cu dedicație pentru Cătălin Scărlătescu: un scărpinici!
„Dragii mei, orice ați găti astăzi trebuie să fie cu castane”, a fost vestea complet neașteptată dată de Irina Fodor.
În plus, echipa mov și cea verde trebuie să pregătească și un desert, așa că misiunea nu a fost deloc una ușoară. Și fiindcă mai are un avantaj, câștigat la proba de Kokoretsi, Dumitrescu a decis ce concurenți stau deoparte timp de 15 minute. Cronometrul a pornit și s-a dat start la gătit!
Emoțiile au fost mari și acest lucru s-a văzut în modul în care au apărut tot felul de tensiuni și discuții aprinse între chefi și concurenți. Din nou, echipa verde a părut să aibă probleme de coordonare, însă lucrurile nu au stat mai bine nici în echipa mov, a lui Scărlătescu.
La un moment dat, când Daniela Tănase a făcut o greșeală la gătit, Florin Dumitrescu a lovit nervos cu piciorul într-un coș de gunoi și toți au fost uimiți de reacția acestuia. Timpul s-a scurs rapid și farfuriile au fost montate și trimise apoi la degustare.
Apoi, rând pe rând, jurații au degustat preparatele primite, analizând nu doar gustul, ci și texturile, prezentarea și ingredientele folosite. Rând pe rând, aceștia au venit alături de Irina Fodor și au votat. Farfuriile au zburat și au adus verdictul pentru proba de imunitate pe echipă.
Cine a câștigat imunitatea de echipă, în episodul 14 din 22 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Deși scorul a fost destul de strâns la început, una dintre echipe a reușit să adune ceva mai multe voturi. Emoțiile au fost mari și toți au urmărit cu sufletul la gură verdictul. Cea mai apreciată farfurie a fost cea pregătită de verzii lui Sorin Bontea. Deși nu au avut vreun avantaj la această probă, acest lucru nu i-a împiedicat pe concurenți să obțină imunitatea de echipă.
„Mă bucur că a câștigat echipa verde și mă bucur și mai mult că echipa mov a luat zero puncte”, a mărturisit Florin Dumitrescu.
Reveniți la cazare, concurenții din echipa verde au început să discute despre cele întâmplate, ca să evite greșelile în viitor. Valentina a avut însă o reacție extrem de acidă, spre nemulțumirea colegilor săi.
Rămâne de văzut ce va urma mâine, în a treia zi petrecută la Meteora, în cel de-al cincilea stage de la Chefi fără limite. Descoperă în clipurile video și în galeria foto de mai sus ce s-a mai întâmplat în ediția 14 din cel de-al cincilea stage de la Chefi fără limite.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.