Antena

Chefi fără limite, episodul 16 din 28 martie 2022. Prima zi în Corfu a adus probe de foc și avantaje pe măsură. Cine a câștigat

În prima zi petrecută în Corfu, echipele au avut parte de surprize încă de la început. Chefii și-au ascuțit cuțitele pentru a intra într-o nouă etapă care se desfășoară într-o locație extrem de frumoasă.

Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Luni, 28 Martie 2022, 23:55 | Actualizat: Luni, 28 Martie 2022, 23:41
Galerie de imagini
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu încep lupta pentru supremația din bucătăria de peste hotare, mai exact de pe meleagurile din Corfu.
Antena 1/ Chefi fără limite

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu încep lupta pentru supremația din bucătăria de peste hotare, mai exact de pe meleagurile din Corfu. Chefii au trecut la următorul nivel după o rețetă “fără limite”!

Competiția continuă ca de fiecare dată cu probe ce includ ingrediente și activități specifice zonei în care se află. Odată ajunse în Corfu, echipele au colectat miere, adunat crabi, au sculptat în unt sau și au recunoscut ingrediente specifice.

Pentru că miza concursului este tot mai mare, avantajele obținute în aceste misiuni sunt tot mai importante. Rivalitatea dintre ei sfidează granițele și urmează să cuprindă rețetele lumii.

În prima ediție din Corfu, echipele au luptat pentru a bloca trei ingrediente unui adversar, pentru a bloca un instrument de gătit și pentru ca jumătate din timpul unei probe o echipă să lucreze cu o singură mână.

Ce s-a întâmplat în episodul 16 din 28 martie 2022, în cel de-al șaselea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu

În această ediție Irina Fodor le-a urat “Bun venit” și mult succes concurenților în etapa a 9-a din Corfu, însă de această dată nu a mai prezentat pe masă ingredientele care vor însoți întregul stage, semn că lucrurile se complică. Astfel că, înainte ca meniurile să sosească, chefii au fost nevoiți să se gândească ce oameni pot alege, iar decizia a fost foarte dificilă.

La scurt timp după ce au analizat fiecare probă în parte, chefii au ales alături de cine vor să meargă în misiune și pe cine vor să trimită în celelalte două. Este clar că avantajele sunt foarte importante, fiecare probă pierdută înseamnă o pierdere, iar timpul pentru gătit nu este niciodată suficient de mult.

Pe aceeași temă

Din echipa mov, la proba albinelor s-a oferit Daniel Iulian Tudor (Ken). La proba a doua sunt trimise Rebecca Bumputu (Becky) și Tanya Tatiana Povenskaya. Chef Cătălin Scărlătescu l-a ales pe Istvan Kozocsa pentru a-l însoți la probă.

De la echipa verde, la proba albinelor s-a oferit Andrei Stoian (Mexicanul), pentru a doua probă ce presupune comunicarea cu localnicii chef Sorin Bontea i-a ales pe Daniel Jumuga (Nobo) și Laura Eremia, în timp ce Valentina Cornescu rămâne la locație.

Recomandari A1

“Încerc să o odihnesc pentru diseară pe Valentina”, explică chef Sorin Bontea. Prin urmare, la proba a treia, chef Sorin Bontea va fi însoțit de Francisc Șandor.

De la echipa albastră, la proba albinelor chef Florin Dumitrescu l-a ales pe Iman Abushov pentru a înfrunta insectele, chiar dacă acest s-a arătat temător. În cazul celei de-a doua probe, Carmen Dîrvariu și Vlad Nastea (Arkanian) sunt trimiși la înaintare.

Mariana Tarbuc (Primărița) va face echipă cu chef Florin Dumitrescu.

“Îmi doresc foarte mult să putem cuceri această insulă și îmi doresc foarte, foarte mult să cunosc Corfu și din scaunul imunității”, spune Florin Dumitrescu.

Cine a câștigat probele de avantaj în episodul 16 din 28 martie 2022, în cel de-al șaselea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu

La proba albinelor, acolo unde concurenților li s-a dat o jumătate de oră la dispoziție pentru a găsi faguri de albine, ca mai apoi să le taie pentru a intra fix în cutii speciale, cel mai bine s-a descurcat Daniel Iulian Tudor (Ken), din echipa mov, având c ele mai multe cutii la final.

La proba condimentelor, acolo unde concurenții au fost puși să întrebe localnicii și să-i roage să identifice ingredientul, echipa care s-a descurcat cel mai bine la interacțiunea cu persoane din Corfu a fost formată din Daniel Jumuga (Nobo) și Laura Eremia, de la echipa verde.

Iar la proba homarilor, acolo unde chefii alături de un concurent de echipă s-au întrecut în colectarea și legarea homarilor, cel mai bine s-au descurcat chef Florin Dumitrescu și Mariana Tarbuc (Primărița).

Apoi, aventura din cel de-al șaselea stage de la Chefi fără limite a continuat cu o probă de gătit extrem de importantă.

“Vă pregătiți pentru o probă grea, credeți-mă pe cuvânt!”, anunță Irina Fodor.

Ce trebuie să gătească echipele în episodul 16 din 28 martie 2022, în cel de-al șaselea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu

De data aceasta, pentru a obține imunitatea individuală, cele trei echipe trebuie să pregătească un dish inspirat din ingredientele pe care le-au descoperit în prima zi din cel de-al șaselea stage din emisiunea Chefi fără limite, în Corfu.

“Dragii mei, începe o nouă etapă de gătit! O să gătiți pentru imunitatea unui concurent. Îl așteptăm pe șefa Aristotelis, el va făcut un dish la care a lucrat foarte mult.Voi va trebui să faceți un dish care să se termine într-o oră. Nu în trei ore, ca cel al lui Aristotelis. Trei ore a durat!”, anunță Irina Fodor.

În sfârșit, preparatul le-a fost prezentat echipelor, homar cu legume, însă chefii n-au fost mulțumiți de ceea ce au văzut în farfurie.

Pe aceeași temă

Aceștia au conchis că homarul era aproape crud, iar discuția cu cheful local pare să nu fi fost foarte lămuritoare, însă toate ca toate, echipele trebuie să-și împartă avantajele și să primească dezavantajele.

Echipa verde blochează trei ingrediente celorlalte două echipe. Echipa albastră blochează câte un instrument de gătit celorlalte două echipe, iar echipa mov, practic, stă și se amuză când celelalte două echipe gătesc cu o singură mână, anunță prezentatoarea TV.

Sorin Bontea a decis ca echipa mov să nu folosească usturoiul negru, pastele și cartofii. Cheful echipei verde a decis ca echipa lui Florin Dumitrescu să nu folosească usturoiul negru, vinetele și roșiile mari.

“Nu m-a încurcat cu absolut nimic Sorin”, spune Florin Dumitrescu.

A venit rândul lui chef Florin Dumitrescu să blocheze ustensilele pe care celelalte două echipe nu au voie să le folosească: electrocasnice și tigaia.

“Le las cuptorul la amândoi, nu mă duc într-acolo să declar război, că n-am de ce. Am zis să fiu băiat bun!”, spune chef Florin Dumitrescu.

Echipa albastră a decis să gătească paste cu homar. Echipa mov pregătește saganaki cu homar și echipa verde vrea să facă plăcintă și homar.

“Eu v-am zis! Momentul în care Scărlătescu va găti lobster (n.r homar), se va transforma în lovester”, spune chef Cătălin Scărlătescu.

Cine a câștigat imunitatea individuală în episodul 16 din 28 martie 2022, în cel de-al șaselea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu

Proba nu a fost una deloc ușoară pentru concurenți, au avut parte de multe blocaje, iar pentru echipele care au nevoite să gătească cu o singură mână a fost haos total. Chef Florin Dumitrescu și-a menținut cu greu nemulțumirea, având totuși momente de răbufnire.

Concurenții au făcut o mulțime de greșeli, nu doar în echipa albastră. Preparatul cu homar a fost foarte complicat, find un aliment exclusivist, pregătit în restaurantele de top din toată lumea, iar concurenții nu l-au gătit niciodată.

Tensiunile au atins cote maxime în echipa mov, acolo unde Ken, din dorința de a participa cât mai mult la preparat a făcut anumite lucruri care l-au deranjat pe chef Cătălin Scărlătescu, care le-a taxat ca fiind gafe în bucătărie.

Mai mult, în momentul în care chef Florin Dumitrescu a venit la echipa mov pentru a cere flori decorative pentru farfuria sa, acesta l-a ajutat. Momentul nu a putut fi trecut cu vederea de chef Scărlătescu care a izbucnit: “Dispari!”/”Mai lasă-mă cu inima ta albastră”/“Luați-vă și o cameră, dacă vreți”.

Confruntarea culinară a zilei a ajuns la final, iar ultimele momente sunt guvernate de panica chefilor care își doresc o farfurie cel puțin impecabilă. În clipele de final, toți sunt concentrați asupra platingului. Concurenții echipei mov se încurcă la montajul farfuriilor, iar îmbulzeala de la banc este un punct dificil de gestionat.

Însă, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată! Echipa verde și echipa mov au ajuns la egalitate! În astfel de situații, cheful local ar fi trebuit să guste preparatul și să ofere verdictul final, dar acesta nu se mai afla la filmări din cauza condițiilor meteorologice, astfel, imunitatea s-a oferit ambelor echipe.

Chef Cătălin Scărlătescu i-a oferit lui Becky imunitate individuală, iar chef Sorin Bontea a păstrat tradiția, oferindu-i lui Francisc Șandor imunitatea.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Pe aceeași temă

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Pe aceeași temă

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
chefi fara limite 2022 chefi fara limite sorin bontea chefi fara limite florin dumitrescu chefi fara limite catalin scarlatescu chefi fara limite irina fodor chefi fara limite grecia
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum premiera Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Momentul tragicului accident de pe Drumul Morţii E85, surprins de o cameră. Tatăl şi-a condus spre moarte soţia şi fiica de 4 ani, după ce a făcut o depăşire imprudentă
Citește și
Chefi fără limite, în spatele camerelor! Ce nu s-a văzut la televizor despre Finala Chefi fără limite...
Daniel Jumuga (Nobo) din echipa lui chef Bontea a câștigat primul sezon Chefi fără limite
Cine este și cum arată soția lui Daniel Jumuga (Nobo), câștigătorul Chefi fără limite. "Nobolina"...
Cum a reacționat Laura Eremia după finala Chefi fără limite. Ce mesaj neașteptat a transmis concurenta
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii au parte de succes pe 26 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele Catine.ro
Cansu Dere reapare în mediul online mai spectaculoasă ca oricând. A pășit pe covorul roșu alături de Ibrahim... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
Când s-a născut cu adevărat Iisus Hristos? Savanții dezvăluie data, care nu a fost 25 decembrie VIDEO Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Care este relația dintre Marina Dina și tatăl copiilor ei! Vedeta speră să petreacă timp cu cei mici de... Spynews.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă BZI
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce răcești mai des iarna. Motivul la care puțini se gândesc useit
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2024. Peștii se gândesc la familia lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Curăță casa de energii negative, la final de an: Ritualul secret al preoteselor, în 5 pași, cu dafin și sare,... Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Când se servesc piftia și sarmalele la masa de Crăciun, de fapt. Ora ideală la care trebuie consumate Playtech
Ce trebuie să ai în buzunar în Ajunul Crăciunului pentru a avea noroc și împliniri Redactia.ro
Analist, despre noul Guvern: "Oamenii ăştia nu au înţeles că au primit o palmă la alegeri, iar acum au dat foc... Observator
Cum îți afectează emoțiile sănătatea. Ce efecte are starea ta mintală asupra organismului MediCOOL
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii HelloTaste
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a... ProSport
Câte sarmale trebuie să mâncăm la o masă, de fapt. Care e porția corectă, potrivit nutriționistului Mihaela... Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Cum să gestionezi vizitele și reuniunile de familie fără stres DeParinti
Kate Cassidy și-a făcut un tatuaj cu aripi de înger în amintirea lui Liam Payne. Fostul membru al trupei One... ZUTV
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top UseIT
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Hello Taste