Cea de-a treia zi petrecută la Meteora a început în forță pentru concurenții din echipa mov și cei din echipa albastră, care s-au luptat pentru imunitatea de echipă. Apoi, cei care au pierdut au intrat la proba individuală de gătit, cea care a dictat ce concurent este eliminat în ediția 15 din 23 martie 2022. Tot azi s-a aflat și ce chef a câștigat Jokerul.
Ce s-a întâmplat în episodul 15 din 23 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Ziua a început extrem de plăcut pentru cei din echipa verde. Câștigători ai imunității de echipă, aceștia s-au putut relaxa și bucura de timp liber și de peisajele superbe din Meteora. Nu la fel s-a întâmplat și cu ceilalți concurenți, care au mers în bucătărie pentru a afla ce trebuie să gătească la proba ce aduce o nouă imunitate de echipă.
Un moment cu adevărat inedit a fost atunci când Florin Dumitrescu s-a apucat să cânte celebra melodie „Bella ciao” împreună cu cei din echipa sa.
De data aceasta, pentru a obține imunitatea de echipă, concurenții au avut de pregătit rețete cât mai gustoase de souvlaki!
„Sunteți liberi să faceți ce rețetă de souvlaki doriți”, a zis Irina Fodor, care a dat astfel libertate de creație celor două echipe.
Acesta a fost momentul în care Florin Dumitrescu s-a amuzat copios, fiindcă a realizat că planurile lui Scărlătescu de-a face burger s-au cam stricat.
„Mie mi-a venit o idee. M-am gândit să fac o frigăruie mai specială, m-am uitat în jur și am găsit niște brăduți. Bețe de frigărui există, dar mi s-a părut mai interesant pe bețe de brad. Facem niște cartofi prăjiți din aia buni, o salată de vinete, ardei copt și ceapă rumenită în cuptor”, a zis liderul echipei albastre, extrem de sigur de preparatul pe care a ales să îl facă la această probă pentru imunitatea de echipă.
„Frigăruile, în general, cele mai interesante sunt cele din porc. Pe farfuria mea o să vedeți un saganaki, niște frigărui”, a zis Cătălin Scărlătescu, pe care Tanya l-a convins să adauge și niște pită făcută de ei.
Apoi, Irina Fodor a dat startul probei de gătit și concurenții au porniti să își ia ingredientele și instrumentele necesare pentru gătit. Timpul este scurt și zboară rapid, așa că echipele trebuie să se organizeze cât mai bine și cât mai eficient.
La un moment dat, Cătălin Scărlătescu a văzut-o pe Tanya Povenskaia chinuindu-se să taie cu cuțitul o bucată de unt dintr-o oală pusă deja pe foc, asta după ce era să pună untul cu tot cu ambalaj la fiert.
„Păi cum să-l fac să meargă mai repede! M-a dus și pe mine capul să fac tot felul de manevre. Ce să-I faci?! Asta e!”, a fost replica savuroasă dată de Tanya Povenskaia.
Citește și: Cum arată Tanya Povenskaia în costum de baie. Concurenta de la Chefi fără limite face senzație pe Instagram
„Doamne, Dumnezeule, ce-ai cu mine azi?!”, a zis Scărlătescu, în timp ce a îngenunchiat și și-a făcut cruce.
Emoțiile au fost mari și, ca și în ziua precedentă, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au enervat atunci când lucrurile nu au mers binie și au strigat la concurenții din echipele lor, în dorința de-a da indicații și de-a face lucrurile cât mai bine. Chiar dacă tema de gătit pare simplă, în orice moment o simplă greșeală poate strica gustul preparatului. Mai mult decât atât, imunitatea de echipă este avantajul la care tânjesc toți în ediția 15 a emisiunii Chefi fără limite, în ultima zi din stage-ul cinci, desfășurat la Meteora.
În timp ce echipa albastră și cea mov s-au luat la întrecere în proba pentru imunitatea de echipă, verzii lui Sorin Bontea s-au plimbat la mănăstirile de la Meteora și au putut admira peisajul superb al acestui oraș din Grecia. Echipa s-a putut bucura astfel de o zi plină de relaxare, datorită imunității de grup ce a fost obținută în ziua precedentă.
Focurile și emoțiile nu s-au terminat însă pentru cei movi și albaștri! Nu au lipsit nici incidentele dureroase, pe măsură ce proba s-a apropiat cu pași repezi de final. Iman s-a ars atunci când a încercat să scoată o tavă cu chiftele din cuptor, iar doamna colonel s-a panicat atunci când hârtia de copt a fost cuprinsă de flăcări.
Când proba de gătit pentru imunitatea de echipă s-a terminat, farfuriile au fost trimise la degustare. Grecii au fost încântați de cum arătau preparatele, însă gustul este, până la urmă, cel care contează cel mai mult. Jurații au degustat atent fiecare ingredient și apoi au ales ce farfurie le-a plăcut mai mult.
Cine a câștigat imunitatea de echipă în episodul 15 din 23 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Apoi, Irina Fodor s-a reîntâlnit cu chefii și cu echipele intrate la lupta pentru imunitatea de grup. Rând pe rând, grecii au spart farfurii și au decis ce rețetă s-a făcut remarcată. Emoțiile au fost extrem de mari și scorul a fost destul de strâns. La final, verdictul a fost clar: Cătălin Scărlătescu și concurenții săi au câștigat imunitatea de echipă, în ediția 15 a emisiunii Chefi fătă limite. Așadar, cel de-al cincilea stage a adus noroc pentru cei cu tunici mov, dar și pentru verzii lui Sorin Bontea, care în tot ce acest timp s-au putut relaxa la o plimbare de neuitat prin Meteora.
Concurenții din echipa albastră au intrat așadar la proba individuală de gătit și toți au sperat că vor avea de gătit ceva ușor, care să-i ajute să stea departe de eliminare.
Înainte de asta au trecut însă printr-o probă pentru obținerea unui avantaj important. Când au auzit despre ce este vorba și ce au de făcut, toți au fost uimiți și s-au amuzat copios. Cel mai bine s-a descurcat Carmen Dîrvariu. Ea va putea decide cu ce ingrediente gătește fiecare dintre colegii săi.
Apoi, Irina Fodor însă i-a surprins pe toți atunci când a dezvăluit ce ingrediente sunt obligatorii: brânzeturi, fructe de mare, nucă și zahăr, legume și vodcă și somon afumat. Fiecare concurent a primit de la Carmen Dîrvariu un aliment și a avut astfel misiunea de-a găti ceva cât mai gustos.
Și de data aceasta, timpul alocat gătitului a fost de șaizeci de minute. Având în față riscul unei eliminări, fiecare concurent din echipa albastră a încercat să dea tot ce are mai bun pentru a demonstra că merită o notă cât mai mare și șansa de-a rămâne în competiția Chefi fără limite.
Farfuriile au fost apoi degustat de Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și chef Haris din Meteora. Aceștia au analizat modul de preparare, gustul, prezentarea și modul în care a fost pus în valoare ingredientul vedetă. Fiecare farfurie a primit o notă, apoi chefii s-au întâlnit cu Irina Fodor și cu cei din echipa albastră, pentru a anunța verdictul.
Ce concurent a fost eliminat, în episodul 15 din 23 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
Emoțiile au atins cote maxime și concurenții au sperat, până în ultima secundă, că vor scăpa de eliminare. Totuși, inevitabiliul s-a produs și, la această probă individuală de gătit din ediția 15 a emisiunii Chefi fără limite, cea mai slabă farfurie a fost cea pregătită de Daniela Tănase.
Singura șansă a acesteia a mai fost doar Jokerul. Irina Fodor a spart ulciorul de lut și a arătat că avantajul special, cel care poate salva un concurent, a fost câștigat de Cătălin Scărlătescu, motiv pentru care deznodământul nu s-a schimbat.
Urmărește clipurile video și galeria foto de mai sus din ediția 15 a emisiunii Chefi fără limite ca să descoperi mai multe imagini și detalii.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Chefi fără limite, 23 martie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă. Ce echipă riscă o eliminare... Rețetă grecească de mușchiuleț de porc cu orzo și ciuperci...