Bicol Express. Rețetă filipineză de tocană picantă de porc
Bicol Express, o rețetă filipineză de tocană picantă de porc cu pastă de creveți și lapte de cocos, preparată în platoul emisiunii Chefi la cuțite de Bella Santiago.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Octombrie 2020, 08:23 | Actualizat: Joi, 29 Octombrie 2020, 09:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Bella Santiago, câștigătoare „X Factor” și fostă concurentă în super show-ul transformărilor „Te cunosc de undeva”, de la Antena 1, a venit în ediția 24 din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” să demonstreze celor trei chei abilitățile în bucătărie.
Ea a ales să prepare o rețetă din bucătăria filipineză de tocană picantă de porc cu pastă de creveți și lapte de cocos. Chiar dacă a fost prea picantă pentru gustul chefilor, rețeta a fost apreciată maxim, iar concurenta a primit șansa de a trece mai departe în concursul culinar.
Despre preparatul filipinez Bicol Express, trebuie menționat că denumirea rețetei a fost primită după un serviciu express dintr-un tren de pasageri din regiunea filipineză Bicol, regiune cunoscută pentru preparate culinare foarte picante.
Ingrediente pentru rețetă filipineză de tocană picantă de porc - Bicol Express:
- 1 kg carne (ceafă de porc)
- usturoi
- ceapă
- țelină apio
- ardei iute roșu și verde
- sare și piper
- ghimbir
- 400 ml lapte de cocos
- 150 gr pastă de creveți
Mod de preparare pentru rețetă filipineză de tocană picantă de porc - Bicol Express
Se toacă carnea în cuburi potrivite și se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperită. Se va allege o carne de porc împănată cu grăsime și nu va mai fi nevoie de ulei, sau altă grăsime.
Se înlătură spuma care se formează, apoi se fierbe carnea acoperită, până se pătrunde bine carnea și se evaporă apa.
Se lasă carnea să se rumenească în propria grăsime, amestecând-o să nu se ardă. Apoi se adaugă ceapa tocata mărunt și usturoiul, de asemeni tocat mărunt, dar și puțin ghimbir răzuit. Din nou se amestecă bine ingredientele până se pătrund.
Se adaugă laptele de cocos, se amestecă și se lasă tocana la fiert, acoperită, pentru 10-15 minute, la foc mic.
Apoi se adaugă pasta de creveți, lingură cu lingură, se amestecă bine, iar după 5-6 minute, se gustă și se adaugă sare și piper, după gust.
Urmează ardeii iuți tocați rondele, neapărat verzi și roșii, pentru un plus de culoare, dar și pentru că au gust ușor diferit.
Se mai lasă tocana să fiarbă până când ardeii se pătrund și își degajă aroma picante.
După cum a fost apreciată de cei trei chefi, merită testată și în bucătăria noastră această rețetă filipineză de tocană picantă de porc - Bicol Express!
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!