Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani,ne propune să profităm de legumele de pe piață și să preparăm delicioasa rețetă de borș de fasole păstăi cu afumătură de porc.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 August 2020, 11:24 | Actualizat: Marti, 04 Aprilie 2023, 08:58- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Bogat în legume, predominante fiind păstăile de fasole, dar și cu multă carne de porc afumată, nu poate fi decât extrem de gustos și hrănitor acest Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc.
Ingrediente pentru rețeta Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc:
- 1 kg păstăi de fasole
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 țelină
- 2 gogoșari
- 1 kg ciolan afumat, cu os
- 500 g costiță afumată
- 250 gr bacon afumat
- 2 ouă, opțional
- tarhon
- 1 l borș
- verdeață
- sare și piper
- smântână și ardei iuți, pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc:
Ciolanul afumat și costița, tăiate în cubulețe se fierb ăn apă cât să fie acoperite, până sunt bine pătrunse. Se fierb mai întâi într-o apă, pentru 2-3 clocote, se scurg, se clătesc, apoi se pun din nou la fiert.
Pe aceeași temăCeapa, morcovii și țelina, se curăță, se toacă și se călesc ușor în puțin ulei, împreună cu baconul tăiat în cuburi, apoi se adaugă roșiile tocate. Se lasă să fiarbă până se formează un sos delicios, picurând pe parcurs și din supa de la ciolan și costiță.
Se adaugă păstăile de fasole după ce li s-au îndepărtat capetele, cartofii curățați și tocați în cuburi și se completează cu apă fierbinte. Se asezonează cu tarhon, după gust.
Separat se fierbe borșul pentru 30 de minute, apoi se adaugă peste păstăile de fasole. Se adaugă și costița cu ciolanul împreună cu supa în care au fiert și dacă mai este cazul, se mai adaugă puțină sare.
Gogoșarii curățați și tocați cuburi se adaugă cu 10-15 minute înainte de stingerea focului, pentru a se menține crocanți și pentru a-și păstra gustul. Tot atunci se adaugă și tarhonul, pentru a-și menține aroma.
La final, se adaugă verdeață tocată și, opțional, 2 ouă bătute, pentru a crea franjuri.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și Rețeta Fasole țărănească!