Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă din păstăi de fasole cu ceapă verde și alte ingrediente, pe care a denumit-o ”Fasole Țărănească”.
Ingrediente pentru rețeta Fasole Țărănească:
Mod de preparare pentru rețeta Fasole Țărănească
Păstăile de fasole galbenă se spală, se curăță de codițe, fără a-i îndepărta și moțul de la celălalt capăt. Acesta are rol de a păstra păstaia de fasole întreagă pe tot parcursul tratamentului termic.
Se opăresc roșiile, se decojesc, se toacă și se fierb pentru 30 de minute, asezonate cu sare și piper, până se reduce sosul la jumătate.
Ceapa se toacă, se călește în uleiul încins, apoi se adaugă sosul de roșii, se lasă câteva minute să fiarbă împreună și se adaugă păstăile de fasole.
Se completează cu foarte puțină apă fierbinte și se lasă la fiert până se pătrund păstăile de fasole. Spre final, în ultimele 5 minute de fierbere, se adaugă mărarul verde, tocat, iar după stingerea focului se adaugă usturoiul tocat, dacă este din cel nou și pătrunjelul verde, de asemeni tocat..