Rețeta Budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață. Un preparat perfect pentru gustarea de dimineață!
Un preparat perfect pentru gustarea de dimineață este această Budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață!
Publicat: Joi, 01 August 2019, 08:03 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 21:37Un preparat perfect pentru gustarea de dimineață este această Budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață!
Dovlecei cu brânză este combinația ideală. de vară, simplă și ușoară, pe care și copii o vor îndrăgi.
Cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor, cu un cost redus, ne putem asigura un mic dejun delicios și sănătos, dar și baza pachetului de peste zi.
Ingrediente pentru rețeta Budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață:
- 2 dovlecei, medii
- 1 ceapă
- 250 g ricotta/urdă/brânză de vaci proaspătă
- 150 gr brânză telemea sărată/brânză de burduf
- 200 g smântână/iaurt cremos
- 50 ml ulei de masline
- 100 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 ouă
- sare și piper
- 1 legătură de mărar verde
- frunze de busuioc, proaspete
Mod de preparare pentru rețeta Budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață:
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mai întâi curățăm dovleceii de coajă și de eventualele semințe și îi dăm pe răzătoarea mare. Presărăm sare peste ei și îi lăsăm la odihnit 10-15 minute, să elimine surplusul de apă. Sarea îî va ajuta să elimine cât mai mult din lichid.
Citeste si: Minitarte cu brânză și dovlecei!
Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o călim ușor în ulei de măsline.
Amestecăm brânzeturile și adăugăm mărarul tocat peste ele, precum și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate mărunt.
Mixăm cele 3 ouă până devin spumoase, apoi adăugăm smântâna, brânzeturile și omogenizăm compoziția. Încorporăm, pe rând: dovleceii răzuiți și foarte bine scurși de lichid, presându-i în mâini, ceapa călită și făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem o formă de copt cu diametrul de 25 cm, cu puțin ulei și întindem compoziția pentru budincă de dovlecei cu brânzeturi și verdeață în ea. O dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, sau până când este rumenită frumos la suprafață. După coacere, o lăsăm 10 minute să se tempereze și apăi o putem porționa și servi cu mare poftă.
Citeste si: Budincă aperitiv cu șuncă și legume!