Rețeta de Calamari umpluți cu pește și parmezan
Special pentru iubitorii fructelor de mare, o delicioasă rețetă de Calamari umpluți cu pește și parmezan!
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 19:54 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:51Special pentru iubitorii fructelor de mare, o delicioasă rețetă de Calamari umpluți cu pește și parmezan!
Ingrediente pentru rețeta Calamari umpluți cu pește și parmezan
- 16 calamari dimensiune medie (incluse tentaculele)
- 250 gr creveți
- 150 gr anșoa
- 100 gr pâine rasă
- 60 gr parmigiano reggiano
- 1 legatură pătrunjel
- 2 linguri capere de la saramură
- 250 ml vin alb sec
- 1 căpățână de usturoi
- sare
- piper
- 250 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 lămâi
- 4 crenguțe de rozmarin verde
- 2 pungi de salată verde mixtă
Mod de preparare pentru rețeta Calamari umpluți cu pește și parmezan
Calamarii se curăță și se spală bine sub jet de apă rece.
Se vor toca tentaculele de calamar mărunt.
Creveții și anșoa se călesc bine în ulei, se adaugă caperele scurse și bine clătite, tentaculele de calamar și pătrunjelul tocat. Se amestecă de câteva ori pe foc, apoi se lasă la răcit, după care se adaugă pâinea rasă, sau pesmet și parmigiano.
Se adaugă și puțin ulei de măsline în compoziție, puțin piper și se umplu calamari, apoi se închid cu niște scobitori.
Se stropesc cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu un cățel
Îi prăjim pe ambele părți pentru câteva minute sau până se rumenesc frumos.
La sfârșit îi flambăm cu vin alb sec și îi mai lăsăm 10 minute.
Se așază în farfurie câte patru, se decorează cu lămâie și rozmarin verde și se glazurează cu sosul rămas în tigaie.
Se pune salata mixtă în boluri mici, se asezonează cu ulei și zeamă de lămâie și se servește alături de calamari umpluți.