Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi
Publicat: Miercuri, 04 Octombrie 2017, 09:46 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cartofi umpluți cu carne și garnitură de hribi, un preparat specific toamnei, gustos și sățios.
Ingrediente
- 12 cartofi medii
- 1 kg carne tocată, de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gra,s galben
- 3 roșii
- sare
- piper
- 3 crenguțe cimbru proaspăt
- 3 crenguțe rozamrin
- 400 g pastă de roșii
- 500 g smântână grasă
- 500 g smântână lichidă
- 3 legături mărar verde
- 6 hribi
- 500 ml ulei de măsline
- germeni de ceapă roșie
- albăstrele comestibile
Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert în oala sub presiune, timp de 15 minute.
Se scot, se curăță şi se scobesc.
Se pune o tigaie cu ulei la încins și se călește puțin ceapa tăiată mărunt.
Se adauăa ardeiul tăiat mărunt, roşiile tăiate mărunt, apoi carnea.
Se asezonează cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi o lingură de pastă de roşii.
Se lasă la foc mic până se prepară carnea.
Cu această compoziţie se umplu cartofii.
Se unge cu ulei o tavă de cuptor.
Se aşază cartofii umpluţi şi peste ficare bucată se presară câte o linguriţă de pastă de roşii, şi o lingură de smâtână şi mărar verde, tocat.
Se curăță hribii, se spală şi se dau într-un clocot în apă cu sare.
Se storc şi se tamponează sentru a se usca mai repede.
Se prăjesc în ulei încins.
Se prepară un sos din smântână, pastă de roşii şi mărar verde.
Se montează în farfurie, cartofii, hribii şi sosul.