Cea mai bună rețetă de Negresă cu ciocolată și caise! O prăjitură de vară de care nu te saturi niciodată
A fost declarată cea mai bună rețetă de Negresă cu ciocolată și caise, o prăjitură de vară de care nu te saturi niciodată. Blatul aerat și ușor umed s-a combinat perfect cu partumatele și frumos coloratele caise.
Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019, 09:01 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 22:09A fost declarată cea mai bună rețetă de Negresă cu ciocolată și caise, o prăjitură de vară de care nu te saturi niciodată.
Blatul aerat și ușor umed s-a combinat perfect cu partumatele și frumos coloratele caise.
Ingrediente pentru rețeta Negresă cu ciocolată și caise
- 6 ouă, medii
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g unt( 82% grăsime)
- 2 lingurițe esență de rom
- un praf de sare
- 10-12 caise mai tari
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- zeama de la 1/2 lămâie
- puțin unt și făină pentru tapetat tava
Mod de preparare pentru Rețeta Negresă cu ciocolată și caise
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Ciocolata ruptă în bucăți mici, se topește la bain marie împreună cu untul. Se lasă la temperat.
Albușurile se bat spumă, mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul. Se obține o bezea fermă.
Folosind o spatulă, se încorporează în bezea, mai întâi gălbenușurile, apoi ciocolata topită, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. La final, se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se unge o tavă de cuptor de 23/35 cm cu unt și se tapetează cu făină. Se așază în tavă jumătăți de caise, cu spărtura în jos și se întinde peste ele compoziția cu ciocolată. Se nivelează uniform și se coace delicioasa Negresă cu ciocolată și caise pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se scoate din cuptor și se răstoarnă imediat pe un platou. Sucul lăsat de caise în tavă va însiropa ușor prăjitura.