Celebra rețetă Shakshuka într-o interpertare spectaculoasă și extrem de delicioasă
Pe cât de simplă este celebra rețetă Shakshuka, rețetă de mic dejun din bucătăria evreiască, pe atât de delicioasă și apreciată, mai ales dacă este gătită cu dăruire și pasiune ca în rețeta de față.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Septembrie 2020, 10:05 | Actualizat: Marti, 08 Septembrie 2020, 11:35Bogdan Polman, un tânăr de 21 de ani, student la medicină, a venit la ”Chefi la cuțite” să demonstreze și să convingă pe toată lumea că s-a născut ca să fie bucătar.
El i-a impresionat pe cei trei chefi cu un preparat simplu, dar delicios care a primit trei cuțite.
Rețeta Shakshuka – Ingrediente:
- 2 căței usturoi
- 3 cepe
- 3 ardei roșii, tip gras
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- 800 gr conservă de roșii intregi, decojite
- 8 ouă
- 1 baghetă franceză
- coriandru proaspăt
Rețeta Shakshuka – Preparare
Ardeii se coc, se curăță și se lasă la răcit, apoi se taie în fâșii.
Se pune o tigaie cu ulei de măsline la încins.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în uleiul de pe foc. Când ceapa devine translucidă, se curăță usturoiul, se toacă și se adaugă peste ceapă.
După 3-4 minute, se adaugă și ardeii.
Se presară sare și piper și se amestecă ingredientele ușor. Se lasă să se degaje și aroma ardeilor, apoi se adaugă roșiile din conserve, întregi.
Cu ajutorul unei furculițe, se strivesc roșiile, dar nu te tot, pentru ca sosul să capete o textură consistentă.
Se lasă totul la foc mediu spre mic 10-12 minute până scade sosul de roșii și se intensifică aromele.
Se împarte sosul de roșii cu ardei în patru tigăi și se formează în fiecare tigaie, cu ajutorul unei linguri câte două cuiburi unde se vor sparge ouăle.
Pe aceeași temăSe dau tigăile cu Shakshuka la cuptor, la foc mediu până se încheagă albușurile, dar gălbenușurile rămân moi.
La final, se decorează cu coriandru proaspat.
Se servește cu 4 felii de baghete cu care se va întinge în gălbenușul moale.