Rețeta Shakshuka preparată de Răzvan Simion la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Răzvan Simion a pregătit un preparat care conține roșii, cașcaval, cârnați, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Shakshuka”.

Shakshuka, rețetă de mic dejun din bucătăria evreiască

shutterstock

Răzvan Simion a făcut schimb de roluri cu Nicolai Tand și a pregătit o rețetă de Shakshuka, consistentă și foarte gustoasă.

Shakshuka este o rețetă tradițională de mic dejun foarte popular în Israel și se prepară din ouă, sos de roșii cu ceapă și ardei iute, în principal, dar se pot adăuga și alte ingrediente, după preferințe.

Servită cu pâine prăjită este perfectă pentru orice masă din zi, nu doar pentru mic dejun, așa cum era prevăzută rețeta clasică.

Rețeta Shakshuka - Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1-2 buc ardei gras, de diferite culori
  • 1 ardei iute
  • 4-5 roșii mari, coapte
  • sare și piper
  • opțional, zahăr, după gust
  • 1-2 linguri ulei
  • pătrunjel verde
  • 3 ouă
  • pâine prăjită, pentru servit

Rețeta Shakshuka - Mod de preparare

Se pune uleiul într-o tigaie adâncă și se prăjesc mai întâi rondele de cârnați, apoi se adaugă ceapa curățată și tocată julien, dar și usturoiul tocat rondele. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ardeii curățați și tăiați tot julien, și ardeiul iute tocat mărunt. Se amestecă intens în tigaie să nu se ardă ingredientele.

Citește și: Celebra rețetă Shakshuka într-o interpertare spectaculoasă și extrem de delicioasă

Roșiile se opăresc în apă clocotită cu sare, apoi se decojesc și se toacă în cuburi mici. Se adăugă peste ingredientele de pe foc și se lasă sosul să fiarbă până scade consistent. Se adaugă și o cană de apă și se potrivește gustul cu sare și piper.

Când sosul devine consistent se sparg ouăle în sos și se lasă să se prepare până prind o ușoară crustă la suprafață, dar gălbenușurile trebuie să rămână ușor moi. Farmecul acestui preparat constă în textura moale a gălbenușurilor care curg într-un mod apetisant când sunt secționate.

La final, sau în timpul servirii, peste ingredientele ce alcătuiesc celebra shakshuka se presară puțin pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru un plus de prospețime.

Citește și: Nebunie la micul dejun: Shakshuka, retetă evreiască de oua cu roșii și ardei

Citește și
O studentă va da frâu liber emoțiilor pe scena X Factor, azi, de la 20:30, la Antena 1: „În locul lui Florin Ristei, nu aș ezita”
O studentă va da frâu liber emoțiilor pe scena X Factor, azi, de la 20:30, la Antena 1: „În locul lui Florin Ristei, nu aș ezita”
O studentă va da frâu liber emoțiilor pe scena X Factor, azi, de la 20:30, la Antena 1: „În locul lui Florin Ristei, nu aș ezita”
cuza-emi-operatorul-reporterul-asia-express
Asia mai târziu, episodul 18. Ce dezvăluiri au făcut Teodora și Cipu, reporterul și operatorul băieților, despre meseria lor
Asia mai târziu, episodul 18. Ce dezvăluiri au făcut Teodora și Cipu, reporterul și operatorul băieților, despre meseria lor
Juratii iUmor: Delia, Cheloo și Mihai Bendeac
Un concurent iUmor dezvăluie unul dintre secretele Deliei: ”Nu am avut păpușă când eram mică”, mâine, de la 20.00, la Antena 1
Un concurent iUmor dezvăluie unul dintre secretele Deliei: ”Nu am avut păpușă când eram mică”, mâine, de la 20.00, la Antena 1
Mai multe articole

Shakshuka se servește cu pâine prăjită și, opțional și cu brânză sărată.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri