Desert simplu și delicios: Cheesecake cu ciocolată albă, servit cu dulceață de cireșe amare
Simplu de preparat, fără coacere și cu ingrediente puține, este ideal pentru atunci când ai musafiri, acest Cheesecake cu ciocolată albă, servit cu dulceață de cireșe amare!
Publicat: Marti, 25 Septembrie 2018, 16:07 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:40Simplu de preparat, fără coacere și cu ingrediente puține, este ideal pentru atunci când ai musafiri, acest Cheesecake cu ciocolată albă, servit cu dulceață de cireșe amare!
Găsiți pe site o colecție interesantă de Rețete rapide de cheesecake.
Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolată albă:
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt
- 350 g brânză de vaci, proaspătă
- 250 g mascarpone
- 200 g ciocolată albă
- 2 lingurițe esență de lămâie
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 50 g zahăr
- dulceață de afine
Mod de preparare Cheesecake cu ciocolată albă
Biscuiții digestivi se vor sfărâma într-un vas și se vor amesteca cu untul topit până rezultă o compoziție omogenă.
Se întinde această compoziție de biscuiți la baza unei forme rotunde cu pereți detașabili, cu diametrul de 20 cm.
Brânza proaspătă de vaci se amestecă cu zahărul, mascarponele și cu esența de lămâie.
Smântâna pentru frișcă se încălzește și se topește în ea, ciocolata albă rupătă în bucăți.
Se omogenizează bine, apoi se amestecă cu brânza și se întinde compoziția peste biscuiții din formă.
Se dă forma la frigider pentr aproximativ 2 ore, apoi se poate porționa deliciosul cheesecake cu ciocolată albă.
Se servește cu dulceață de cireșe amare, pentru un contrast de gusturi, sau cu o dulceață acrișoară.