Chefi la cuțite, 14 martie 2021. Rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, preparată de Daniela Vieriu
Un desert foarte reușit și apreciat de cei trei chefi în ediția 7 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost desertul Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, preparat de concurenta Daniela Vieriu.
Publicat: Luni, 15 Martie 2021, 11:00 | Actualizat: Luni, 03 Mai 2021, 11:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Daniela Vieriu, o tânără din Iași, de meserie inginer economist, dar și cofetar, a preparat în cadrul concursului ”Chefi la cuțite”, sezonul 9, un spectaculos desert Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură, cu care i-a cucerit pe cei trei jurați.
Rețeta de desert este o combinație tare interesantă și delicioasă între blaturi de red velvet cu mousse de ciocolată albă, crumble din nucă de cocos și inserție de zmeură. Pentru așa desert minunat, Chef Florin Dumitrescu ar fi oferit cuțitul de aur, dacă regulamentul concursului i-ar fi permis.
Ingrediente pentru rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură:
Folosind ingrediente de calitate, ingrediente proaspete și atent selecționate, precum cele din gama Lidl, rezultatul desertului va fi sigur, iar gustul pur și simplu delicios.
Pentru blatul red velvet :
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 75 ml lapte călduț
- 75 ml ulei floarea soarelui
- 130 gr iaurt grecesc
- colorant roșu, gel
- esență red velvet
- extract de vanilie
- 175 gr făină albă
- 30 gr cacao
- 10 gr bicarbonat de sodiu
- 10 gr praf de copt
- 2 gr sare
Pentru mousse de cocos și ciocolată albă:
- lapte de cocos cu coeficient mare de grăsime
- 250 gr ciocolată albă de calitate
- 250 gr mascarpone
Pentru crumble de cocos:
- 140 gr zahăr alb
- 160 gr unt 82% grăsime nesărat
- 200 gr făină albă
- 10 gr fulgi nuca cocos
Pentru inserția de zmeură:
- 500 gr zmeură congelată
- 100-150 gr zahăr alb
- 250 ml suc natural de pepene roșu sau din fructe de pădure
- coajă de lămâie
- 50 gr agar agar
Pentru decor:
- zmeură proaspătă
- zahăr pudră
- microplante
- panseluțe comestibile
Mod de preparare pentru rețeta Red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură:
Chiar dacă desertul este mai complex, având în vedere multitudinea elementelor care îl compun, nu necesită timp îndelungat de preparare, ci doar puțină răbdare și dexteritate.
Pe aceeași temăCum se prepară blatul red velvet
Se pun ouăle sparte în bolul mixerului, se adaugă sare și zahărul și se mizxează până devin spumoase. Se adaugă uleiul, apoi iaurtul, aromele și laptele călduț în care se pune colorantul.
Compoziția se omogenizează și se încorporează în ea făina amestecată cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul. Se întinde compoziția pentru red velvet în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Cum se prepară mousse de cocos și ciocolată albă
Punem la încălzit laptele de cocos. Când acesta a devenit suficient de fierbinte adăugăm ciocolata albă ruptă mărunt. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția, apoi o dăm la rece.
După ce s-a răcit baza din lapte de cocos o mixăm împreună cu mascarponele.
Pe aceeași temăCum se prepară inserție din zmeură și gel din zmeură
Zmeura o punem într-o cratiță pe foc, împreună împreună cu zahărul, sucul natural și le lăsăm să fiarbă câteva minute. Blendam această compoziție și o strecurăm, astfel încât să rămână doar siropul obținut, apoi îl punem înapoi pe foc.
Adăugăm agar-agar și mai fierbem siropul câteva minute. La final adăugăm puțină coajă de lămâie. Lăsăm compoziția câteva minute la răcorit și o turnăm în 4 – 5 forme de silicon.
Restul inserției ce a rămas în vas o lăsăm să se răcească, apoi o procesăm în blender și obținem un gel de zmeură, adăugând câte puțin și din sucul natural de fructe.
Cum se prepară crumble din cocos
Amestecăm rapid toate ingredientele și formăm un aluat sfărâmicios.Îl întindem pe hârtie de copt, într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru 10 minute la180 de grade.
Când toate aceste preparate sunt gata, asamblăm deliciosul desert red velvet cu mousse de ciocolată albă, cocos și zmeură.
Vrei să le oferi celor dragi un desert preparat în casă, dar ai puțin timp la dispoziție să le oferi celor mici un mic răsfăț preparat în casă. Doar știi cât de mult le plac piticilor dulciurile tale. Dacă vrei să îi încânți pe cei mici cu un deliciu de casă prepară această prăjitură cu foi și cremă de cacao.