Antena Căutare

Chefi la cuțite 8 martie 2021. Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, gătită de Khalil Saer

Una dintre cele mai inedite și mai interesante rețete prezentate în fața celor trei jurați în ediția 5 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite” a fost rețeta de supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, gătită de Khalil Saer.

Galerie
Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru, prezentată în concursul Chefi la cuțite | Chefi la cuțite

Saer Andrei Khalil, un concurentul de 31 de ani, de meserie medic stomatolog, a pregătit în cadrul concursului culinar ”Chefi la cuțite”un preparat inedit și foartre interesant , o supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru.

Concurentul, devenit food blogger cu foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare i-a cucerit pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu cu așa preparat gustos și frumos colorat.

Citește și: Beneficiile coriandrului pentru sănătate. De ce recomandat să îl incluzi în alimentația ta

Articolul continuă după reclamă

Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit și pașii necesari preparării, pentru a testa și voi așa interesantă supă cremă.

Citește și: Efectele consumului de popcorn. Ce spun specialiștii despre una dintre cele mai îndrăgite gustări

Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru:

  • 4 buc. porumb dulce fiert întreg și vidat
  • 500 gr boabe de porumb dulce
  • 100 gr unt
  • 4 căței de usturoi
  • 2 buc. ceapă shallots
  • 1 l apă caldă
  • 1 l lapte
  • 50 ml ulei de măsline
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr boabe de porumb pentru popcorn
  • 50 gr ulei de cocos
  • sare și piper
  • 2-3 caserole coriandru
  • 1 l apă rece cu gheață
  • 10 gr lecitina din soia
  • 2 bucăți de carbune pentru afumat popcorn
  • flori comestibile
  • microplante de măcriș și mazăre

Mod de preparare pentru rețetă Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru:

Modul de preparare al delicioasei supe creme de porumb nui este complicat, doar necesită puțină atenție pentru un rezultat optim.

Cum preparăm supă cremă de porumb

Punem o cratiță cu unt la topit și adăugăm usturoiul curățat și tocat. Apoi adăugăm ceapa curățată și tocată și le călim până se pătrund bine, amestecând continuu să nu se ardă.

Când ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm boabele de porumb dulce și le călim și pe acestea câteva minute. Completăm cu puțină apă fiartă, sare și piper și mai fierbem totul 5 minute. Trecem totul prin blender până obținem o pastă cremoasă, adăugăm laptele și mai fierbem supa cremă de porumb 5-6 minute. O trecem prin sită să devină fină și o împărțim în două vase. O parte va rămâne galbenă și dulce, iar cealaltă parte va fi amestecată cu boia dulce și iute și va deveni portocalie. Vom avea astfel două culori la supa cremă de porumb.

Citește și: Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei

Porumbii întregi se vor coace pe aragaz și vor fi tăiați în rondele pentru décor.

Cum preparăm popcorn afumat

Popcorn-ul va fi pregătit în ulei de cocos, apoi asezonat cu sare și boia dulce și afumat cu carbune. După ce e gata popcornul și asezonat cu boia, se pune într-un bol, iatr acesta într-o oală cu bucata de carbune aprinsă. Aceasta se stinge cu ulei de floarea soarelui și astfel se va elibera mult fum. Acoperim oala și lăsăm 5 minute să capete popcornul gustul de fum.

Cum preparăm spumă de coriandru

Spuma de coriandru se va face prin tocarea coriandrului, apoi oparirea acestuia în apă clocotită pentru 10 secunde. Se scurge și se transferă în apă cu gheață, apoi se preocesează cu blenderul împreună cu puțină apă rece. Se trece prin sită, iar sosul rezultat se amestecă cu lecitina de soia și se transformă într-o spumă, cu ajutorul blenderului vertical.

Citește și: Chefi la cuțite 2 martie 2021. Rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini, gătită de Nicoleta Pop

Se servește supa cremă de porumb în două culori într-o farfurie de supă așezând într-o parte supa gabenă, iar în cealaltă parte supa portocalie. Se adaugă popcorn, spumă de coriandru și se decorează cu flori comestibile și microplante.

O supă cremă extrem de gustoasă, cu multe texturi, culori și arome, apreciată cu trei cuțite.

Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei... Chefi la cuțite, 9 martie 2021. Rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, preparată de Paul Vasile...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x