Saer Andrei Khalil, un concurentul de 31 de ani, de meserie medic stomatolog, a pregătit în cadrul concursului culinar ”Chefi la cuțite”un preparat inedit și foartre interesant , o supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru.
Concurentul, devenit food blogger cu foarte mulți urmăritori pe rețelele de socializare i-a cucerit pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu cu așa preparat gustos și frumos colorat.
Citește și: Beneficiile coriandrului pentru sănătate. De ce recomandat să îl incluzi în alimentația ta
Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit și pașii necesari preparării, pentru a testa și voi așa interesantă supă cremă.
Citește și: Efectele consumului de popcorn. Ce spun specialiștii despre una dintre cele mai îndrăgite gustări
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru:
- 4 buc. porumb dulce fiert întreg și vidat
- 500 gr boabe de porumb dulce
- 100 gr unt
- 4 căței de usturoi
- 2 buc. ceapă shallots
- 1 l apă caldă
- 1 l lapte
- 50 ml ulei de măsline
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 gr boabe de porumb pentru popcorn
- 50 gr ulei de cocos
- sare și piper
- 2-3 caserole coriandru
- 1 l apă rece cu gheață
- 10 gr lecitina din soia
- 2 bucăți de carbune pentru afumat popcorn
- flori comestibile
- microplante de măcriș și mazăre
Mod de preparare pentru rețetă Supă cremă de porumb în două culori cu popcorn afumat și spumă de coriandru:
Modul de preparare al delicioasei supe creme de porumb nui este complicat, doar necesită puțină atenție pentru un rezultat optim.
Cum preparăm supă cremă de porumb
Punem o cratiță cu unt la topit și adăugăm usturoiul curățat și tocat. Apoi adăugăm ceapa curățată și tocată și le călim până se pătrund bine, amestecând continuu să nu se ardă.
Când ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm boabele de porumb dulce și le călim și pe acestea câteva minute. Completăm cu puțină apă fiartă, sare și piper și mai fierbem totul 5 minute. Trecem totul prin blender până obținem o pastă cremoasă, adăugăm laptele și mai fierbem supa cremă de porumb 5-6 minute. O trecem prin sită să devină fină și o împărțim în două vase. O parte va rămâne galbenă și dulce, iar cealaltă parte va fi amestecată cu boia dulce și iute și va deveni portocalie. Vom avea astfel două culori la supa cremă de porumb.
Citește și: Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei
Porumbii întregi se vor coace pe aragaz și vor fi tăiați în rondele pentru décor.
Cum preparăm popcorn afumat
Popcorn-ul va fi pregătit în ulei de cocos, apoi asezonat cu sare și boia dulce și afumat cu carbune. După ce e gata popcornul și asezonat cu boia, se pune într-un bol, iatr acesta într-o oală cu bucata de carbune aprinsă. Aceasta se stinge cu ulei de floarea soarelui și astfel se va elibera mult fum. Acoperim oala și lăsăm 5 minute să capete popcornul gustul de fum.
Cum preparăm spumă de coriandru
Spuma de coriandru se va face prin tocarea coriandrului, apoi oparirea acestuia în apă clocotită pentru 10 secunde. Se scurge și se transferă în apă cu gheață, apoi se preocesează cu blenderul împreună cu puțină apă rece. Se trece prin sită, iar sosul rezultat se amestecă cu lecitina de soia și se transformă într-o spumă, cu ajutorul blenderului vertical.
Citește și: Chefi la cuțite 2 martie 2021. Rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini, gătită de Nicoleta Pop
Se servește supa cremă de porumb în două culori într-o farfurie de supă așezând într-o parte supa gabenă, iar în cealaltă parte supa portocalie. Se adaugă popcorn, spumă de coriandru și se decorează cu flori comestibile și microplante.
O supă cremă extrem de gustoasă, cu multe texturi, culori și arome, apreciată cu trei cuțite.
Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei... Chefi la cuțite, 9 martie 2021. Rețetă de păstrăv poșat cu piure de conopidă și spumă de soc, preparată de Paul Vasile...