Chicken tikka butter masala. Rețetă din bucătăria indiană
Rețeta din bucătăria indiană Chicken tikka butter masala, este o rețetă extrem de delicioasă din carne de pui cu multe condimente ce se întrepătrund perfect într-o explozie de gusturi și arome.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 27 Octombrie 2020, 11:14 | Actualizat: Marti, 27 Octombrie 2020, 14:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
George Soare, hairstylistul preferat al vedetelor a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o delicioasă rețetă de pui indian cu orez basmati, pe care a pregătit-o cu multă pasiune și atent la toate detaliile.
Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta Chicken tikka butter masala. Rețetă din bucătăria indiană:
- 800 gr pulpe dezosate
- Condimente :
- garam masala
- turmeric
- chimen măcinat
- chili de ardei roșu, iute și dulce
- coriandru măcinat
- sare
- zahăr brun
- 500 gr orez basmati
- 400 ml iaurt
- 3 buc. ghimbir proaspăt
- 2 căpățâni de usturoi
- 2 cepe uscate albe
- 1 ceapă roșie
- 1 legătură de ceapă verde
- 70 ml ulei
- 50 ml oțet roșu sau alb
- 100 gr unt
- 400 gr roșii paste
- 300 ml smântână lichidă
- 1 legatură coriandru verde
- 1 legatură mentă
- 1 castravete mare
- 2 limete
Mod de preparare pentru rețeta Chicken tikka butter masala. Rețetă din bucătăria indiană
Pregătire marinadă pentru carne.
Într-un bol, se amestecă iaurtul cu garam masala, chimenul măcinat, turmeric, sare, boia de ardei iute, coriandru tocat, zeamă de lămâie, ghimbir răzuit, usturoi pisat și piperul.
Carnea de pui se adaugă în acest amestec, acoperind-o bine pe toate părțile de marinadă. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-40 de minute.
După acest interval se prăjesc bucățile de pui în tigaia antiaderentă, unsă cu ulei și unt. Se întorc pe toate părțile până sunt bine rumenite.
Pe aceeași temăÎn altă tigaie, se pune ulei cu unt și se adaugă ceapa roșie și cea albă, usturoi tocat și se călesc ușor. Se mai presară din condimente și zahărul brun, apoi se adaugă pasta de roșii și smântâna și se amestecă pentru omogenizare. Se fierbe sosul la foc mic, aproximativ 20 de minute.
Apoi se adaugă și bucățile de pui rumenite anterior, se mai lasă 10 minute să fiarbă la foc mic, semi-acoperit.
Între timp se pregătește orezul.
Se pune orezul la fiert pentru 10 minute și se asezonează cu semințe de cardamon, 2 foi de dafin, 3 cuițoare și un anason stelat pentru un plus de arome. La final se amestecă cu oțet.
Se servește deliciosul preparat Chicken tikka butter masala presărat cu puțin pătrunjel proaspăt deasupra.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!