Ciocolată de casă. Cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă, de post
Ciocolată de casă.Cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă, de post, ciococaltă de casă fără unt și fără lapte praf, potrivită atât pentru zilele de post, cât și pentru orice ocazie în care îți dorești un desert rapid și sănătos.
Publicat: Miercuri, 13 Martie 2019, 15:42 | Actualizat: Joi, 14 Martie 2019, 13:09Ciocolată de casă.Cea mai simplă rețetă de ciocolată de casă, de post, ciocolată de casă fără unt și fără lapte praf, potrivită atât pentru zilele de post, cât și pentru orice ocazie în care îți dorești un desert rapid și sănătos.
Ciocolată de casă de post sau vegană este cu siguranță un desert apreciat atât de cei care au regim vegetarian, ori țin post din motive religioase, cât și de cei care vor pur și simplu un desert rapid și sănătos.
Iată două cele mai simple rețete de ciocolată de casă fără unt sau lapte praf:
1. Rețetă ciocolată de casă din 3 ingrediente
Ingrediente ciocolată de casă vegană:
- ½ ceașcă de ulei de nucă de cocos
- ½ ceașcă de pudră de cacao
- 1/3 ceașcă de sirop de arțar sau agave
Mod de preparare ciocolată de casă vegană:
Este foarte important ca uleiul de cocos să fie lichid (dacă uleiul de cocos este solid, îl poți topi punând cantitatea necesară într-un castron pe care îl vei lăsa într-un vas cu apă fierbinte), iar siropul de arțar să fie la temperatura camerei, ca să nu modifice consistența uleiului de cocos. Amestecă toate cele trei ingrediente pentru ciocolată de casă într-un bol, până se omogenizează foarte bine.
Ciocolata de casă astfel obținută se poate pune în forme de silicon sau pur și simplu într-o folie alimentară la congelator, timp de două ore sau mai puțin. Dacă este pusă în formă mai subțire se va întări mai repede. Rezultatul este delicios.
Foarte important! Uleiul de cocos se topește la temperaturi de 24-25 °C, de aceea ciocolata trebuie păstrată la frigider.
2. Ciocolată de casă. Rețetă de post, fără unt sau lapte praf
Ingrediente ciocolată de casă:
- 14 linguri de ulei virgin de cocos
- 10 linguri rase de pudră de roșcove sau cacao
- 2 linguri de zahăr brut (de preferat cât mai fin sau chiar pudră)
- o mână de nuci sau migdale mărunțite
- un praf de sare
- vanilie
Mod de preparare ciocolată de casă:
Se amestecă uleiul de cocos cu cacao sau pudra de roșcove până când se omogenizează perfect. Pune și restul ingredientelor și amestecă bine.
Pune ciocolata astfel obținută în forme de silicon sau într-o tavă și dă-o pentru scurt timp la congelator sau pentru un timp mai îndelungat la frigider. Asta e tot! Poftă bună!
Citește și:
Rețetă pentru ciocolată de casă, gata în doar 10 minute: Nu vei mai cumpăra din magazine
Rețetă ciocolată de casă. Ciocolată neagră cu lapte
Sursă foto:retetefeldefel.ro