Chefi la cuțite

ÎN CURÂND, UN NOU SEZON!

Rețetă ciocolată de casă. Ciocolată neagră cu lapte

 

Rețeta de ciocolată de casă este una simplă care garantează un rezultat de succes chiar și pentru cei mai puțin îndemânatici. Află cum poți prepara o ciocolată de casă pentru tine și cei dragi într-un timp foarte scurt. Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este de ciocolată de casă neagră, cu lapte praf.

Ciocolată de casă - Ingredinete

450 de grame de zahar

150 ml de apa

1 plic de zahar vanilat

150 de grame de unt cu 80% grasime

500 de grame de lapte praf alimentar (de vacă)

50 de grame de cacao neagra (atat am folosit eu, dar merge pana la 100 de grame)

Ciocolată de casă - Mod de preparare

Apa, zahărul și zahărul vanilat se amestecă într-o cratiță. Amestecul se pune pe foc și se  lasă la foc mediu până când amestecul devine unul legat. Pentru a testa dacă siropul este destul de legat, trebuie să puneți între degetul arătător și cel mare, o picătură de sirop. Dacă atunci când presați siropul, între degete, acesta formează niște „ațe”, atunci siropul este perfect pentru ciocolată. Alenție! Consistența siropului de zahăr este foarte importantă pentru rezultatul final.

După ce siropul este destul de legat(nu caramelizat) se adaigă peste el, treptat, untul.

Laptele praf și cacaua se cern și se pun într-un vas încăpător pentru a fi amestecate.

Siropul se lasă la răcit cât să se poată lucra cu el(nu-l lăsați sa se solidifice), iar după ce el ajuge la o temperatură de aproximativ 40 de grade, se adaugă peste laptele praf si cacaua amestecate. Conținutul obținut se frământă cât mai bine.

Ciocolata de casă obținută(călduță) pune într-o tavă, se acoperă și se lasă la răcit. Puteți modela ciocolata după preferințe. Atunci când este rece(este suficient să fie ținută într-o cameră unde este răcoare), ciocolata se porționeză.

Poftă bună!

Sursa foto:ro.pinterest.com


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI