Antena Căutare

Rețetă ciocolată de casă. Ciocolată neagră cu lapte

Reteta de ciocolata de casa este una simpla care garanteaza un rezultat de succes si pentru cei mai putin indemanatici. Afla cum poti prepara o ciocolata de casăapentru tine si cei dragi intr-un timp foarte scurt. Reteta pe care ti-o propunem astazi este de ciocolata de casa neagra, cu lapte praf.

Rețeta de ciocolată de casă este una simplă care garantează un rezultat de succes chiar și pentru cei mai puțin îndemânatici. Află cum poți prepara o ciocolată de casă pentru tine și cei dragi într-un timp foarte scurt. Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este de ciocolată de casă neagră, cu lapte praf.

Ciocolată de casă - Ingredinete

450 de grame de zahar

150 ml de apa

Articolul continuă după reclamă

1 plic de zahar vanilat

150 de grame de unt cu 80% grasime

500 de grame de lapte praf alimentar (de vacă)

50 de grame de cacao neagra (atat am folosit eu, dar merge pana la 100 de grame)

Ciocolată de casă - Mod de preparare

Apa, zahărul și zahărul vanilat se amestecă într-o cratiță. Amestecul se pune pe foc și se lasă la foc mediu până când amestecul devine unul legat. Pentru a testa dacă siropul este destul de legat, trebuie să puneți între degetul arătător și cel mare, o picătură de sirop. Dacă atunci când presați siropul, între degete, acesta formează niște „ațe”, atunci siropul este perfect pentru ciocolată. Alenție! Consistența siropului de zahăr este foarte importantă pentru rezultatul final.

După ce siropul este destul de legat(nu caramelizat) se adaigă peste el, treptat, untul.

Laptele praf și cacaua se cern și se pun într-un vas încăpător pentru a fi amestecate.

Siropul se lasă la răcit cât să se poată lucra cu el(nu-l lăsați sa se solidifice), iar după ce el ajuge la o temperatură de aproximativ 40 de grade, se adaugă peste laptele praf si cacaua amestecate. Conținutul obținut se frământă cât mai bine.

Ciocolata de casă obținută(călduță) pune într-o tavă, se acoperă și se lasă la răcit. Puteți modela ciocolata după preferințe. Atunci când este rece(este suficient să fie ținută într-o cameră unde este răcoare), ciocolata se porționeză.

Poftă bună!

Sursa foto:ro.pinterest.com

Conserve pentru iarnă: Zacuscă de pește.... Tartă cu mere și peltea de gutui. O nebunie de desert gata în câteva minute!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x