Iată rețeta pentru cea mai simplă și rapidă ciocolată de casă:
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 270g lapte praf
– 180g zahăr
– 120g unt
– 100 ml apă
– 50g de cacao
– Alune, nuci sau stafide – opțional – după gust
Mod de preparare:
– Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao din rețetă, până când se omogenizează.
– Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul, pentru a obține un sirop; compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veți da seama că a ajuns la consistența potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugați untul și să amestecați bine până când untul se va topi.
– Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao.
Tot acum puteți adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveți grijă însă ca alunele și nucile să fie suficient de bine mărunțite. Mixați bine compoziția până când se omogenizează.
– Puneți compoziția într-o tavă. Nivelați frumos deasupra. Pentru a se întări, puneți ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.
Poftă bună!
Sursa: landia.ro
Dacă ai copii, trebuie să le pregăteși aceste preparate delicioase. Budincă de Crăciun și Steluțe de ciocolată pentru po...