Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță
Un preparat rustic și de nerefuzat: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță.
Publicat: Marti, 04 Decembrie 2018, 21:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:48Un preparat rustic și de nerefuzat: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță.
Ingrediente pentru rețeta Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță
- 1 kg piept de pui
- 600 gr ciuperci champignon
- 500 gr smântână cu 12% grăsime
- 400 gr făină
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 legatură de pătrunjel
- sare
- piper măcinat
- 500 gr mălai
- 500 ml lapte
- 1 l apă plată
Mod de preparare pentru rețeta Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță
Pieptul de pui se spală bine și se taie în bucăți mici, iar ciupercile se spală și se feliază.
Într-o tigaie, se încinge ulei și se adaugă pieptul de pui.
Se lasă să se rumenească bine, apoi se transferă în alt vas.
În locul lui, se călesc ciupercile până se evaporă tot lichidul pe care îl lasă.
Se adaugă 2 linguri de făină și se amestecă bine, apoi se toarnă 300 ml apă.
Se amestecă, se asezonează cu sare și piper și se mai diluează cu apă, dacă sosul este gros.
Apoi se adaugă carnea de pui rumenită anterior, iar după 5 minute se adaugă smântâna și se mai lasă la fiert pentru 1-2 clocote.
Se presară pătrunjel verde la final.
Într-o oală sau ceaun, se adaugă 500 ml lapte, iar când începe să fiarbă, se presară mălaiul și sare și se anestecă continuu.
După fierbere, mămăliguța se răstoarnă pe platou, se porționează și se așază lângă ciulamaua de pui cu ciuperci.