Clătite cu umplutură de orez și mere, glazurate cu sos caramel. O nebunie-n farfurie cu iz de copilărie!
Dacă v-ați săturat de clasicele clătite umplute cu dulceață sau finetti, încercați această rețetă de clătite cu umplutură de orez și mere, glazurate cu sos caramel! O nebunie-n farfurie cu iz de copilărie!
Publicat: Luni, 18 Decembrie 2017, 19:36 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:29Dacă v-ați săturat de clasicele clătite umplute cu dulceață sau finetti, încercați această rețetă de clătite cu umplutură de orez și mere, glazurate cu sos caramel! O nebunie-n farfurie cu iz de copilărie!
Ingrediente
- Aluat de clătite:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 500 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 400-450 g făină
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1-2 linguri ulei de măsline
- Umplutură de mere:
- 500 g mere
- 3-4 linguri zahăr
- 2-3 linguri pesmet de biscuiți
- 100 g stafide aurii
- scorțișoară
- Umplutură de orez:
- 250 g orez
- 200 ml apă
- 600 ml lapte
- sare
- 2-3 linguri zahăr
- esență de vanilie
- zahăr vanilat
- Pentru sos caramel:
- 4-5 linguri zahăr
- 200 g smântână dulce
- 25 g unt
- 50 g miez de nucă
Mod de preparare clătite cu umplutură de orez și mere, glazurate cu sos caramel
Preparare clătite
Se mixează ouăle cu zahărul și puțină sare până când devin spumoase.
Apoi se adaugă pe rând: laptele, apa minerală, uleiul, esența și se încorporează, treptat, făina.
Se coc clătitele pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă.
Preparare umplutura de mere
Se decojesc merele, se îndepărtează cotoarele și se taie în cuburi mari.
Se pun pe foc împreună cu zahărul.
Se amestecă de câteva ori, apoi se adaugă stafidele și dacă au lăsat mult sirop se amestecă cu puțin pesmet de biscuiți și se stinge focul.
Preparare umplutura de orez
Se pune orezul la fiert în puțină apă, apoi, când absoarbe toată apa, se adaugă laptele fierbinte, amestecând continuu.
Spre final se adaugă zahărul, puțină sare și vanilie.
Preparare sosul caramel
Se pune zahărul la caramelizat, apoi se adaugă untul și smântâna și se fierbe până când se topește tot zahărul.
Se umplu clătitele cu compozițiile de mere și orez și se servesc glazurate cu sos caramel și pudrate cu nucă măcinată.