Cremă de vanilie în două culori, servită la pahar
Publicat: Marti, 10 Octombrie 2017, 19:40 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:33Crema de vanilie în două culori, servită la pahar cu frișcă și mentă, un desert simplu și delicios, cu care poți cuceri orice musafir mofturos.
Ingrediente
- 1 l lapte de vacă( 3,8% grăsime)
- 12 ouă
- un baton de vanilie
- 400 gr zahăr
- 160 gr făină albă
- 50 gr cacao
- 10 frunze de mentă, proaspete
- 200 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Se fierbe laptele, se adaugă batonul de vanilie și se lasă să stea în lapte, aproximativ 15 minute.
Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și făina și se adaugă, treptat, laptele peste ele, amestecând continuu până la omogenizare.
Compoziția rezultată se pune la foc mic, într-o cratiță cu fundul gros și se amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Când s-a ingroșat, se stinge focul și se mai amestecă până crema se mai temperează.
Albușurile se bat spumă si se adaugă în crema ușor caldă.
O parte din cremă se amestecă cu cacao.
Se toarnă prima cremă în pahar, se da la rece după care se adaugă cea de-a doua cremă.
Se da din nou la rece.
Se servește cu frișcă deasupra și se ornează cu frunze de mentă.