Antena Căutare

Coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie. Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza, 26 aprilie 2022

În ediția din 26 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tând, bucătarul matinalului, a pregătit o rețetă de coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie.

Platou cu coșulețe din foietaj cu pască și vanilie Galerie
Coșulețele din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie sunt o idee minunată de a consuma pasca învechită, rămasă după sărbători | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Pentru că s-au terminat sărbătorile Pascale, iar prin frigider au rămas mai multe preparate și dulci și sărate, în ediția din 26 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tând, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie.

În fiecare an, după sărbătoarea Învierii Domnului, gospodinele obișnuiesc să prepare diferite rețete de desert din resturile de cozonac rămase și învechite. Se pot prepara diferite rețete de budincă de cozonac, sau rețete de frigănele din felii de cozonac. De data aceasta Nicolai Tand s-a gândit să prepare un desert din resturi de pască rămase prin frigider.

Citește și: Plăcinte cu varză la tigaie, perfecte pentru gustări delicioase

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de rețetă de desert, interesantă și delicioasă.

Citește și: Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi

Coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie - Ingrediente

  • 1 pachet cu foi pentru plăcintă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • bucăți de pască simplă sau cu aluat
  • Pentru cremă:
  • 4 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 500 ml de smântână pentru frișcă
  • extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie - Mod de preparare

Începem cu pregătirea foilor de plăcintă care se lasă la decongelat, apoi se grupează câte trei și se ung între ele cu unt moale. Se decupează pachetul de trei foi în patru pătrate. Acestea se așază în forme de brioșe și reperezintă baza desertului. Colțurile foilor de plăcintă se lasă ridicate pentru a crea un aspect frumos de coșuleț.

Se procedează în același mod cu toate foile de plăcintă. Se pun în interiorul coșulețetor din foi de plăcintă bucăți de pască rupte mărunt.

Citește și: Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Rețetă de savarine din felii de cozonac

Separat se prepară o compoziție pentru cremă de vanilie din ouă cu smântână și zahăr. Se amestecă într-un vas încăpător mai întâi ouăle cu un praf de sare și zahărul până când se dizolvă zahărul și rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă smântâna lichidă și vanilia și se omogenizează bine compoziția.

Se adaugă din această compoziție peste bucățile de pască din interiorul coșulețelor din foi de plăcintă până când acestea sunt acoperite.

Tava cu formele de brioșe astfel umplute se pune la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când aluatul este bine rumenit, iar crema din interior este consistentă.

Se lasă să se tempereze, apoi se pot servi simple, sau glazurate cu un sos caramel, un sos de ciocolată, sau un sos de fructe.

Citește și: Nu mai arunca resturile! Pregătește o budincă de cozonac de milioane, cu doar câteva ingrediente simple!

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 26 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x