- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că s-au terminat sărbătorile Pascale, iar prin frigider au rămas mai multe preparate și dulci și sărate, în ediția din 26 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tând, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare printre care și o rețetă de coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie.
În fiecare an, după sărbătoarea Învierii Domnului, gospodinele obișnuiesc să prepare diferite rețete de desert din resturile de cozonac rămase și învechite. Se pot prepara diferite rețete de budincă de cozonac, sau rețete de frigănele din felii de cozonac. De data aceasta Nicolai Tand s-a gândit să prepare un desert din resturi de pască rămase prin frigider.
Citește și: Plăcinte cu varză la tigaie, perfecte pentru gustări delicioase
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de rețetă de desert, interesantă și delicioasă.
Citește și: Plăcintă cu mere, fără zahăr. Desertul de care nu te mai saturi
Coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie - Ingrediente
- 1 pachet cu foi pentru plăcintă
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- bucăți de pască simplă sau cu aluat
- Pentru cremă:
- 4 ouă
- 200 gr zahăr
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- extract de vanilie
- 1 praf de sare
Coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie - Mod de preparare
Începem cu pregătirea foilor de plăcintă care se lasă la decongelat, apoi se grupează câte trei și se ung între ele cu unt moale. Se decupează pachetul de trei foi în patru pătrate. Acestea se așază în forme de brioșe și reperezintă baza desertului. Colțurile foilor de plăcintă se lasă ridicate pentru a crea un aspect frumos de coșuleț.
Se procedează în același mod cu toate foile de plăcintă. Se pun în interiorul coșulețetor din foi de plăcintă bucăți de pască rupte mărunt.
Citește și: Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Rețetă de savarine din felii de cozonac
Separat se prepară o compoziție pentru cremă de vanilie din ouă cu smântână și zahăr. Se amestecă într-un vas încăpător mai întâi ouăle cu un praf de sare și zahărul până când se dizolvă zahărul și rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă smântâna lichidă și vanilia și se omogenizează bine compoziția.
Se adaugă din această compoziție peste bucățile de pască din interiorul coșulețelor din foi de plăcintă până când acestea sunt acoperite.
Tava cu formele de brioșe astfel umplute se pune la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când aluatul este bine rumenit, iar crema din interior este consistentă.
Se lasă să se tempereze, apoi se pot servi simple, sau glazurate cu un sos caramel, un sos de ciocolată, sau un sos de fructe.
Citește și: Nu mai arunca resturile! Pregătește o budincă de cozonac de milioane, cu doar câteva ingrediente simple!
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de coșulețe din foi de plăcintă cu pască și cremă de vanilie, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 26 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.