Cuib de ciocolată
Glazura: fierbem 100g de smantana cu 25g de zahar la care o adaugam peste 200g de ciocolata alba topita, punem 4 foi de gelatina inmuiata si 20g de ulei de seminte.
Publicat: Marti, 22 Martie 2016, 14:55 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:41Ingrediente
- 1. Ouri: 15
- 2. Zahar: 1,5kg
- 3. Cacao: 1kg
- 4. Faina:100gr
- 5. Cereale de miere (buline mici de cereale dulci) : 200 gr
- 6. Biscuiti oreo: 100gr
- 7. Fistic crud: 50 gr
- 8. Esenta de rozmarin 10 gr.
- 9. Unt de cofetarie 82% mg: 500gr
- 10. Smantana liquida de cofetarie 32% mg: 1L
- 11. Zmeura: 200gr
- 12. Foi de gelatina: 14 (30gr)
- 13. Cobertura de ciocolata alba: 400gr
- 14. Mascarpone: 200gr
- 15. Cobertura de ciocolata cu lapte 45% cacao: 300 gr ( important sa fie ciocolata pura. NU tablete de ciocolata cu zahar si lapte praf si o gramada de chestii ce au tabletele de ciocolata.
- 16. Cobertura de ciocolata neagra 70% cacao: 500gr
- 17. Marar (hierburi) : un manunchi
- 18. Trandafiri comestibili sau flori comestibile( flori de culori foarte mici) : 1 paquet
- 19. Gheata
Mod de preparare
Glazura: fierbem 100g de smantana cu 25g de zahar la care o adaugam peste 200g de ciocolata alba topita, punem 4 foi de gelatina inmuiata si 20g de ulei de seminte.
2. Pamantu de ciocolata: intr-o tigaie topim 500g zahar cu 120g de apa si o ducm pana la 200 de grade, agaugam 100g ciocolata neagra si 50g cacao, scoatem de pe foc si amestecam cu o lingura de silicon pana ce se face un pamant, lasam sa se raceasca si adaugam fistic marunt 50g si 100g cereale si un pachet de biscuiti Oreo
3. Crema de lamaie: amestecam 4 oua cu 200g zahar si 100g suc de lamaie, lime si portocala. O ducem pe foc pana ce se ingrasa, trecem prin strecuratoare si adaugam 100g de unt
4. Blat de ciocolata: despartim 5 albusuri de galbenusuri si le batem cu 150g de zahar. Topim 275g ciocolata cu 175g unt si esenta de rozmarin iar adaugam cele 5 galbenusuri la care adaugam treptat albusurile batute. Le punem in tava de silicon la copt si coacem 30 min 170-180 grade
5. Crema de zmeura: ducem 200g de zmeura cu putin zahar, trecem prin strecuratoare si adaugam 2 foi de gelatina
6. Mousse de mascarpone: in 80ml de smantana punem 6 foi de gelatina inmuiate. Batem 200ml de smantana, le amestecam cu 200g de mascarpone si adaugam smantana cu gelatina, le punem in bol de silicon si bagam la congelator. Odata congelat, glazuram cu glazura de ciocolata alba.
7. Blat micro: amestecam intr-un bol 3 oua cu 80g de zahar cu 30g de cacao si 30g de faina, trecem prin strecuratoare si bagam in sifon, punem 2 incarcaturi de co2 umplem pahare de plastic pana la jumte si coacem 40 sec la microunde, lasam sa se raceasca
8. Crengi de ciocolata: topim ciocolata cu lapte si o punem intr-un sac de patisarie si dam forma unei crengi in apa cu gheata, le scoatem si le punem in cacao
Montaju.
Intr-o farfurie de lemn facem un cerc de pamant, punem 5 bucatele mici de blat de ciocolata si 5 bucatele de blat micro, in mijloc punem o sfera de mascarpone, intre sfera si blat punem 5 puncte mici de crema de lamaie si creme sa zmeura, intre blaturi punem crengile de ciocolata si peste punem frunze de marar si petale de flori sau trendafiri
Glazura: fierbem 100g de smantana cu 25g de zahar la care o adaugam peste 200g de ciocolata alba topita, punem 4 foi de gelatina inmuiata si 20g de ulei de seminte.