Cum facem lipii pentru hummus sau shaorma acasă? Rețetă de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură!
Chiar dacă par greu de realizat acasă, lipiile libaneze pentru hummus sau shaorma, nu este chiar așa și există rețete simple cu reușită sigură. Doar ne trebuie puțină răbdare, pentru a întinde aluatul cât mai subțire și puțină atenție la procesul termic.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Martie 2020, 10:53 | Actualizat: Marti, 17 Martie 2020, 11:34- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ne place shaorma, ne plac lipiile libaneze, mai rămâne să le preparăm în casă cu ingrediente gustoase și sănătoase.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de lipii pentru hummus sau shaorma:
- 250 ml apă fierbinte
- 100 ml ulei
- 500-550 gr făină
- sare
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de lipii pentru hummus sau shaorma?
Începem prin a pune apa la fiert cu un praf de sare. O lăsăm până aproape de punctul de fierbere.
Desfacem bicarbonatul de sodiu în oțet. Bicarbonatul și oțetul au rolul de a frăgezi lipiile pe parcurs, permițându-le să devină mai flexibile.
Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la mijlocul ei și începem să turnăm din apa fierbinte, alternând cu uleiul, amestecându-le cu câte puțină făină. Când se conturează puțin aluat, adăugăm și bicarbonatul stins și continuăm amestecarea treptată a ingredientelor. Vom obține un aluat ușor ferm pe care îl acoperim cu un bol de sticlă, de preferat și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.
După acest interval, rupem din aluat mici bucăți de aproximativ 100 gr, le modelăm în forme sferice, în mâini, apoi le întindem în foi subțiri, circulare, de dimensiunea tigăii, pe masa bine înfăinată.
După ce le întindem bine, presărăm și făină pe deasupra lor să nu fie lipicioase.
Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu, și coacem lipiile doar pentru câte 20-30 de secunde pe fiecare parte.
Atenție! Lipiile libaneze nu trebuie coapte foarte mult pentru a nu deveni crocante, dacă le vom folosi la shaorma! În plus, le răsturnăm pe un ștergar umed și le acoperim, pentru a le putea rula.
Dacă preparăm lipiile pentru hummus, le lăsăm să se rumenească mai bine, pentru că sunt mai bune.
Pe aceeași temăSă vă fie de folos!