Cum faci cea mai bună Ribollita din lume, în jumătate de oră! Rețeta Claudiei Radu de la „Chefi la cuțite”
Claudia Radu, concurentă în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1, i-a surprins pe urmăritorii săi cu o rețetă senzațională de ribollita, o ciorbă italienească ce a căpătat apreciere în plan internațional.
Publicat: Luni, 25 Ianuarie 2021, 13:27 | Actualizat: Luni, 25 Ianuarie 2021, 17:55Cei care au urmărit sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1 știu că tânăra Claudia Radu a fost una dintre cele mai surprinzătoare concurente. Deși nu a urmat niciodată cursuri de gătit, aceasta a arătat tuturor că pasiunea și ambiția te pot ajuta să faci spectacol culinar în bucătărie.
Extrem de ambițioasă și dornică să demonstreze cât de pricepută este, Claudia Radu a reușit să devină una dintre cei nouă semifinaliști din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”.
Claudia Radu de la „Chefi la cuțite” a arătat cum se face cea mai bună și rapidă rețetă de ciorbă Ribollita
După ce îndrăgitul show culinar a ajuns la final, tânăra a decis să adopte un stil de viață mai sănătos și să topească acele kilograme pe care le consideră că sunt în plus.
Tânăra nu numai că se pozează la sală și transmite îndemnuri urmăritorilor săi, ci și prezintă ce rețete a mai gătit în ultima vreme sau ce mâncăruri au impresionat-o. Așa am descoperit cum se face cea mai bună rețetă de Ribollita din lume, o ciorbă italienească făcută cu legume și pâine! Iată mai jos ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un preparat cu adevărat gustos, sănătos și sățios!
Pe aceeași temă„Toată lumea cu mine: Riiiiiiii-bollita! Sau una dintre cele mai delicioase supe pe care le-am încercat. 😋😋😋🤤🤤🤤
Bună, drăgălașii mei. Sper că sunteți bine. Am lipsit motivat zilele acestea, jobul, sala și noi emoții m-au ținut în priză in ultima săptămână. Ce emoții vă întrebați? 🤔🤔🤔 Săptămâna viitoare încep cursurile de calificare la scoala de bucătari. 😁😁😁 Deci țineți-mi pumnii strânși.
Până una-alta vă las rețeta delicioasei ribollita: rupem în bucăți mici o ciabatta simplă. 🥖 Punem pâinea într-o tavă, stropim cu ulei de măsline extravirgin🫒 și lăsăm pâinea la cuptor pentru aprox. 20 minute sau până cand bucatile devin crocante. Între timp ne apucăm de supă: într-o oală încălzim 2-3 linguri ulei de măsline și călim 1 ceapă roșie tocată mărunt,🧅 2 tije de apio tocate mărunt și 2-3 morcovi potriviți tăiați cubulețe sau rondele.🥕 După 5 minute adaugam si 6 căței de usturoi tocati mărunt. 🧄
Pe aceeași temăDupa ce usturoiul s-a călit si el, adăugăm aprox 100 ml vin alb sec, o conservă de rosii tocate 🍅si supa de legume sau apa cât sa acopere toate legumele. Lasam sa se evapore vinul și adăugăm niste arome minunate: coaja de la o bucata de parmezan (capătul acela tare pe care toți il aruncăm si care este plin de aroma), 2 crenguțe de cimbru, o foaie de dafin, o lingurita oregano uscat, fulgi de chili dupa gust, sare și piper proaspăt măcinat. Lasam sa fiarbă pana când legumele sunt pătrunse, apoi punem 2 conserve de fasole alba pe care le-am scurs in prealabil. Completam cu supă sau apă. Scoatem coaja de parmezan, foaia de dafin și cimbrul din oala și zdrobim putin fasolea cu ajutorul unui păsător de piure pentru o textura ușor cremoasa. Spre final adăugăm 100 g baby spanac. Dacă aveți posibilitatea sa procurati, în aceasta supă merg foarte bine varza kale sau cavolo nero. Lăsăm sa scadă spanacul și adăugăm in oala și o parte din crutoanele din ciabatta, lasandu-le sa absoarbă din supă.
Supa se servește fierbinte, cu parmezan ras, încă câteva crutoane si un strop de ulei de măsline extravirgin. Paradis! 🤤🤤🤤🤤”, a dezvăluit Claudia Radu de la „Chefi la cuțite”, sezonul 8.
Încearcă rețeta de mai sus pentru a descoperi cât de bună este ciorba Ribollita, gătită de Claudia Radu de la „Chefi la cuțite”, sezonul 8.