Cum faci cel mai delicios ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos - Rețeta lui Vlăduț
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în cadrul matinalului, cel mai delicios ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Aprilie 2020, 14:56 | Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2020, 15:13Iată că putem prepara și atfel ciolanul de porc afumat, nu numai în mod tradițional, cu fasole ci și cu un sos delicios de roșii cu ceapă și usturoi, alături de cel mai cremos piure de cartofi, aromatizat cu mărar verde.
O nebunie de preparat, după cum au declarat simpaticii matinali!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos:
- 1-2 buc. ciolan afumat
- Pentru sos:
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 700-750 gr pastă de roșii/suc de roșii/roșii cuburi
- 1 lingură de unt
- 1 lingură ulei de măsline
- sare și piper
- Pentru piure de cartofi:
- 1 kg cartofi
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- puțină smântână dulce
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 legătură de mărar
- sare și piper
Cum procedăm pentru Rețeta de ciolan afumat cu sos și piure de cartofi cremos
Ciolanul de porc, afumat, se spală bine în apă fierbinte, apoi se pune la fiert și se lasă până începe să se desfacă carnea de pe os. Se scurge, se așază într-o formă termorezistentă, se stopește cu puțin ulei și se dă la cuptor, la temperatură medie, până se rumenește.
Pentru sos de roșii cu ceapă verde și usturoi verde, se procedează ca la Rețeta de stufat. Se curăță ceapa verde și usturoiul verde și se taie în bastonașe. Se pun bastonașele la călin în ulei de măsline cu unt, iar când se pătrund, se adaugă pasta de roșii. Se lasă sosul să fiarbă până capătă consistență și se asezonează cu sare și piper.
Pe aceeași temăPentru a prepara piure de cartofi cremos, se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează adăugând untul și laptele fierbinte. Mărarul se spală bine, se scurge, se toacă și se trage la tigaie în ulei de măsline, pentru a-și degaja aroma. Se adaugă în piureul de cartofi cu tot cu uleiul de măsline. Se asezonează piureul de cartofi cu sare și piper și se potrivește cremozitatea cu puțină smântână dulce.
Un preparat gustos pe care nu-l poți refuza!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, din cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani: