- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este o rețetă de sezon.cu varză acră și ciolan afumat, însă Chef Berry ne oferă câteva tips-uri pentru un gust deosebit.
Ce ne trebuie pentru cea mai gustoasă rețetă de Varză cu ciolan afumat:
- 1,5 kg varză acră
- 5 g chimen
- 4 roșii
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 1 leg pătrunjel
- 5 g piper roșu
- 5 g piper negru
- cimbrișor
- 2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- 150 gr miere
- 1 linguriță de piper roșu, măcinat
Cum se prepară cea mai gustoasă rețetă de Varză cu ciolan afumat
Ciolanul afumat se spală și se fierbe în apă cu ceapă cimbrișor, usturoi, sare și piper.
Între timp se pregătește o crustă din miere cu piper roșu.
Se scoate ciolanul din supa în care a fiert, se lasă să se tempereze, apoi se unge cu crusta de miere, se așază într-un vas termorezistent și se dă la cuptor la 210 de grade, pentru 30 de minute.
Între timp, pe foc, se călește varza tocată fideluță, cu ceapa și usturoiul, în puțin ulei. Se asezonează cu cimbrișor, piper negru și piper roșu. Nu se prepară varza definitiv, ci doar cât să se pătrundă ușor.
Ciolanul se scoate de la cuptor, se așază în același vas cu varza, peste care s-au adăugat și roșiile tocate și se dau din nou la cuptor, pentru 30 de minute, cât să-și degaje aromele.