Cum preparăm rețeta Aripioare de pui caprese? Un preparat cu iz italian
Pentru că nimeni nu refuză o porție de aripioare de pui, indiferent de modul lor de preparare, pentru azi vă propunem o minunată rețetă în stil italian: Aripioare de pui caprese.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 12 Iunie 2020, 09:01 | Actualizat: Vineri, 12 Iunie 2020, 09:20- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cu doar câteva ingrediente și mult adoratele aripioare de pui, putem prepara rapid un meniu delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente pentru rețeta Aripioare caprese:
- 1 kg aripioare de pui
- 400 gr slănină afumată
- sare
- piper
- 500 gr roșii mai coapte
- 5-6 căței de usturoi
- cimbru
- busuioc
- 200 gr mozzarella
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Aripioare caprese
Pentru început, se ia o tavă de cuptor și se așază la baza ei felii de slănină afumată. Aripioarele de pui se condmentează cu sare, piper și cimbru și se așază pe patul din felii de șincă afumată. Se dau la cuptor, acoperite, la 180 de grade, pentru 15 minute, Apoi, se mai lasă descoperite încă 10 minute, pentru a se rumeni frumos.
Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor. Roșiile se taie în sferturi și se așază într-un vas de yena. Printre ele se așază căței de usturoi și cuburi de pâine. Se stropesc toate ingredientele cu ulei de măsline, se presară cimbru și busuioc și se lasă la odihnit așa câteva minute. Apoi, se dă vasul la cuptor pentru 15-20 de minute. După ce se scoate vasul din cuptor, se presară imediat printre roșii și pâine, bucăți de mozzarella și frunze de busuioc.
Pe aceeași temăSe așază și aripioarele printre ingredientele din vas și se acoperă vasul pentru a se topi ușor mozzarella.
O combinație simplă, dar delicioasă, pe care n-o veți refuza.
Spor și poftă bună!