Funkie Choux. O rețetă deosebită de choux, ce va cuceri orice gurmand.
O explozie de gusturi și culori, într-un desert complex și aspectuos, cu care poți cuceri orice pofticios: Funkie Choux.
Publicat: Marti, 17 Septembrie 2019, 20:46 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07O explozie de gusturi și culori, într-un desert complex și aspectuos, cu care poți cuceri orice pofticios: Funkie Choux.
Ingrediente pentru rețeta Funkie Choux
- 250 g piure de căpșuni (congelat)
- 25g + 3g zahăr
- 10 g amidon
- 25 g gălbenuș de ou
- 50 g frișcă bătută
- 150g ananas cuburi
- 1 lămâie
- 12 g glucoza
- 20g piure ananas
- 2 g pectina
- 1 baton de vanilie
- 250 ml frișcă lichidă
- 400 g mascarpone
- 0,5 g pudră de vanilie
- 40 g zahăr pudră
- 4 lime
- 50g +50g unt cu 82% grăsime
- 75 g zahăr brun
- 75 g făină
- 130 g ouă
- 165 ml lapte
- 2 g sare
- colorant roșu
Mod de preparare pentru rețeta Funkie Choux
Prepararea confitului de ananas
Se fierbe zahărul cu glucoza, piureul de ananas, pectina și batonul de vanilie până la temperatura de 108 grade Celsius.
Se adaugă ananasul tăiat cubulețe.
Se fierbe timp de ½ minut.
Se lasă la răcit și apoi se adaugă zeamă de lămâie.
Se acoperă cu folie alimentară, la contact și se păstrează la frigider.
Prepararea cremei de căpșuni
Se fierbe piureul de căpșuni.
Într-un bol amestecăm zahărul tos, amidonul și gălbenușul.
Se toarnă piureul fierbinte, în fir subțire, peste amestecul de gălbenuș, amestecând continuu cu telul.
Se pune înapoi pe foc și se mai fierbe ⅔ minut.
După răcire se adaugă frișcă bătută.
Se acoperă cu folie la contact și se păstrează la rece.
Pate a Choux
Se fierbe laptele împreună cu sarea, zahărul tos și untul tăiat cubulețe.
Se adaugă făină în bloc (toată odată) și se amestecă energic cu ajutorul unei spatule de lemn. Se fierbe amestecul obținut timp de 1-2 min.
Se transferă aluatul în cuva mixerului cu paleta atașată, răcim compoziția.
Adăugăm oul treptat, omogenizand foarte bine.
Se toarnă compoziția într-un posh cu dui rotund. Se toarnă în forme mici rotunde, peste care se adaugă craquelinul.
Se coace la 175 grade Celsius pt 22-25min.
Vedeți și Rețeta Choux a la creme cu căpșuni!
Craquelin roșu
Untul, zahărul brun și făina, se amestecă toate până capătă consistență.
Se întinde un aluat între 2 hârtii de copt.
Se decupează cerculețe și se dă la congelator.
Se folosesc peste pate a choux înainte de coacere.
Mousse de mascarpone
În bolul mixerului se adaugă frișcă lichidă, mascarpone, zahăr pudră, vanilia și coajă de lime.
Se spumează deasupra pate a choux, după umplere.
Minunatele Funkie Choux se servesc reci, de la frigider!
Vedeți și Rețeta Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel!