Langoși cu brânză dulce și gem de prune
Langoși cu brânză dulce și gem de prune, un desert delicios de care nu te saturi niciodată.
Publicat: Marti, 07 Mai 2019, 20:27 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:04Langoși cu brânză dulce și gem de prune, un desert delicios de care nu te saturi niciodată.
Ingrediente pentru rețeta Langoși cu brânză dulce și gem de prune
- Pentru aluat:
- 1 kg faina albă
- 450 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- sare
- 40-50 g drojdie proaspătă
- Pentru umplutură:
- 500 g brânză dulce, de vaci
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- esență de vanilie
- zahăr pudră vanilat
- 450 g gem de prune
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru rețeta Langoși cu brânză dulce și gem de prune
Se cerne făina amestecata cu putina sare, se face un loc la mijloc și se pune acolo drojdia diluată ciu puțin lapte cald și o lingură de zahăr. Se lasă să se activeze, apoi se adaugă făina și se toarnă lapte cald. Se amestecă bine totul până rezultă un aluat compact care se lasă la dospit până își dublează volumul.
Se împarte aluatul pentru langoși în mici sfere care se întind în foi grosiere. O parte din acestea se umplu cu brânză amestecată cu ouă și zahăr și o parte cu gem de prune. Lise dă formă de gogoși și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc delicioșii langoși cu brânză dulce și gem de prune, calzi sau reci, pudrați cu zahăr vanilat.