Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă
Cine n-a încercat acasă Rețeta clasică de Pavlova, din teama de a nu-i reuși, poate este timpul să să testeze mai întâi o Rețetă de Mini Pavlova. Sunt mai micuțe și se coc mai repede, așa încât posibilitatea să crape este mai mică, deci reușita este sigură.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 27 August 2020, 16:28 | Actualizat: Joi, 27 August 2020, 17:19- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sunt delicate și aspectuoase, aceste Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă și vor avea mare succes, așa porționate, mai ales atunci când aveți invitați.
Ingrediente pentru Rețeta Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă:
- Pentru bezele:
- 5 albușuri de uoă medii
- 300 gr zahăr pudră
- puțină lavandă uscată
- 1 praf de sare
- Pentru decor:
- 600 gr frișcă
- 800 gr zmeură
- 150 gr zahăr
- 50 g migdale
- trufe de ciocolată
- flori de lavandă
- frunze de mentă
Mod de preparare pemtru Rețeta Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă
Pentru a prepara mini pavlova, se mixează albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până se obține o bezea fermă.
Se presară și câteva flori de lavandă uscare și transformate în pudră, dar cu mare grijă la cantitate, pentru că sunt puternic parfumate.
Pe aceeași temăCu ajutorul unui săculeț de posh, sau cu un clește de înghețată se întind rotocoale din bezea, într-o tavă tapetată cu hâtie de copt.
Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil la 150 de grade și se coc rondelele de mini pavlova pentru 12-15 minute, cu ventilația pornită.
Din zmeură și zahăr, se prepară un topping, pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă cu o parte din frișcă și se mai adaugă și bucăți de zmeură.
Cu acest amestec se vor decora mini pavlova, iar deasupra se decorează cu frișcă bătută și cu fulgi de migdale, trufe de ciocolată, frunze de mentă și zmeură, pentru un plus de gust și diversitate.
Spor și poftă bună!