Antena Căutare

Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna

Dacă nu ai încercat, încă Prăjitura Pavlova, acum este momentul să o faci, pentru că o poți combina într-un gust divin cu multe fructe de sezon, dulci, acrișoare, sau chiar amărui.

Galerie
Pavlova | pixabay

Prajitura Pavlova a fost creată în cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova, în timpul turneului acesteia în Noua Zeelanda și Australia.

Astfel, Prăjitura Pavlova a devenit un desert tradițional în Australia și Noua Zeelandă, țări care încă își dispută paternitatea asupra prăjiturii. Faimosul desert facut din bezea si fructe de padure are o istorie strans legata de o foarte cunoscuta balerina din Rusia.

Desertul se dorea a fi delicat și fin ca o balerina, de aceea a fost preparat dintr-o bezea, frișcă bătută și fructe.

Bezeaua prăjiturii Pavlova este foarte crocanta la exterior, însa la interior este moale, ca o spumă.

Articolul continuă după reclamă

Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna

Pavlova

pixabay

Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna - Ingrediente:


  • 4 albușuri
  • 300 gr de zahăr
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • 300 ml frișcă lichidă, naturală
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 450 gr de fructe de padure

Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna - Mod de preparare

Pornim cuptorul cu flacara la minim! Mixăm albușurile presărate cu sare până când obținem o spumă cristalină.

Adăugăm zahărul, lingură cu lingură mixând continuu.Nu punem altă lingură de zahăr până când nu s-a topit cea pusă înainte. Adăugăm, apoi oțetul si amidonul. Mixăm bezeaua până cânddevine foarte fermă. Știm că este gata când întoarcem vasul invers și bezeaua rămâne fixată pe pereții vasului.

Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna

bezea

Citește și: Rețeta lui Vlăduț - Pavlova glamour

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si punem bezeaua, cu un posh cu dui stelat, dându-i formă rotundă, pe hârtia de copt. Coacem Pavlova pentru aproximativ 2 ore la 145 de grade. Apoi se lasă să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu crăpa.

Pavlova este gata cand exteriorul este crocant, dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare gălbuie, de aceea temperatura de coacere trebuie să fie joasă.

Pentru decor, batem frișca până capătă consistență, apoi adăugăm cele două tipuri de zahăr, treptat și batem frișca până devine fermă.
Când bezeaua pentru Pavlova este răcită complet, o decorăm deasupra cu frișcă și fructele preferate.

Citește și: Rețeta de Ruladă Pavlova cu multă zmeură și sos afine

Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru cei ce o vor savura.

Spor și poftă bună!

Rețeta senzațională de burger propusă de Chef Scărlătescu... Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
X Factor sezonul 11, 30 martie 2025. Suanna Bodog a interpretat piesa "Tamally Maak" Duminica, 30.03.2025, 20:08
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
3 zodii pot privi cu speranță spre viitor începând cu luna aprilie 2025. Încrederea se îndreaptă spre ei Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Imagini cu Elena Lasconi în grădina casei sale din Câmpulung Muscel. A dat cu sapa, a greblat, iar apoi a plantat... Libertatea.ro
Trucul viral super-inteligent cu prosoape de hârtie: reduce consumul la jumătate Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta de 65 de ani. Ce a transmis... Elle
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Loredana a sărutat un celebru tiktoker! Acesta a rămas fără reacție BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase HelloTaste.ro
O profesoară a fost arestată după ce s-a descoperit o filmare cu ea în telefonul unui elev. Ancheta a dezvăluit... Antena3.ro
Cel mai rapid procesor din lume ar putea deveni o realitate în curând. Ce tranzistor inedit au creat experții din... useit
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2025. Taurii au parte de o perioadă interesantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Forța militară a României, în scădere, comparativ cu 2018. Care sunt cele mai puternice armate ale lumii în 2025 Jurnalul
7 semne de maturitate în relațiile romantice și numai Kudika
Ce să pui la rădăcina magnoliei ca să rămână înflorită mai mult timp. Bunicile făceau asta în fiecare... Playtech
De ce bărbații nu au voie să se salute la înmormântare – o regulă veche, încărcată de simboluri Redactia.ro
Porc mistreţ, văzut în parcul central din Otopeni. A fost trimis un mesaj RO-Alert Observator
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale MediCOOL
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană HelloTaste
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei ProSport
Drama secretă a lui Val Kilmer. A vrut să ascundă cu orice preț! Gandul
A apărut o nouă infracțiune în Codul Rutier. Ți se suspendă permisul de conducere instant, dacă faci asta CanCan
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor DeParinti
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea” ZUTV
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut UseIT
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x