Mușchiuleț de berbecuț în crustă, cu piure de păstârnac
Mușchiuleț de berbecuț în crustă, cu piure de păstârnac, o rețetă delicioasă, preparată în emisiunea culinară Chefi la cuțite.
Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2019, 09:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02Mușchiuleț de berbecuț în crustă, cu piure de păstârnac, o rețetă delicioasă, preparată în emisiunea culinară Chefi la cuțite.
Rețeta Mușchiuleț de berbecuț în crustă cu piure de păstârnac - Ingrediente
- 1 kg mușchiuleț de berbecuț
- 4 coaste de miel
- 600 gr păstârnac
- 200 gr unt
- 2-3 linguri muștar de Dijon
- 300 gr baby morcovi
- 250 gr sfeclă rășie, prefiartă
- 1 ceapă roșie
- 100 ml ulei de măsline
- 3 legături de pătrunjel
- Busuioc verde
- 250 gr pesmet panko
- 100 gr alune de pădure
- Sare și piper
- 250 ml vin roșu
- baby ciuperci și baby morcovi, pentru decor
Rețeta Mușchiuleț de berbecuț în crustă cu piure de păstârnac - Preparare
Se curăță mușchiulețul de berbecuț, se leagă cu sfoară, se condimentează cu sare și piper și se pune pe grill pentru câte 3 minute pe fiecare parte. Apoi se unge cu muștar, se trece prin pesmet amestecat cu pătrunjel tocat și busuioc tocat, sare, piper și ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 10 minute. Se adaugă și coastele curățate și condimentate cu sare și piper.
Pentru piureul de păstârnac, se curăță păstârnacul, se taie cubulețe și se pune la fiert în apă cu sare și piper. După fierbere, se scurge și se pasează cu unt, apoi se trece prin sită.
Alunele de pădure se prăjesc în tigaie apoi se toacă cu cuțitul.
Din câteva bucăți de carne cu ceapă, morcovi, păstârnac și sfeclă se prepare un sos. Carnea se riumenește în ulei de măsline cu unt, apoi se adaugă legumele curățate și tocate, iar după câteva minute, vinul și puțină apă. Se fierb aproximativ 20-25 de minute.
Baby morcovii și baby ciupercile se trag la tigaie și se folosesc ca décor.