Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și piure de mazăre cu legume caramelizate - Rețeta lu Chef Munti
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în ediția de weekend o delicioasă rețetă pe bază de mușchiuleț de porc cu cu sos de muștar și piure de mazăre cu legume caramelizate.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Ianuarie 2020, 12:11 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13Este o rețetă mai complexă, dar ușor de preparat, potrivită pentru un prânz copios în familie.
Ingrediente pentru Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și piure de mazăre cu legume caramelizate:
- 500 gr mușchiuleț de porc
- sare și piper
- ulei
- unt
- Pentru piure de mazăre:
- 500 gr mazăre congelată
- 100 gr unt
- sare și piper
- puțină mentă
- Pentru legume caramelizate:
- 1 andivă
- 1 caserolă baby morcovi
- 250 gr ceapă șalotă
- 750 gr porumb tânăr conservat
- 1 caserolă măcriș roșu
- 1 caserolă năsturel
- Pentru chipsuri:
- 1 kg cartofi albi
- 2-3 cartofi mov, pentru chipsuri
- sare și piper
- Pentru sos:
- muștar de dijon
- muștar boabe
- miere
- unt
- 1 legătură mărar verde, pentru decor
Cum preparăm Rețeta Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și piure de mazăre cu legume caramelizate.
Mușchiulețul de porc, se curăță de grăsime și tendoane, se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaie în puțin ulei, până se sigilează pe toate părțile. Când se întoarce de pe o parte pe cealaltă, se adaugă câte un cubuleț de unt pentru frăgezire. Apoi se continuă gătirea mușchiulețiului la cuptor până se pătrunde bine la interior.
Pentru piureul de mazăre, se fierbe mazărea congelată în apă clocotită cu sare, se scurge, se trece prin jet de apă rece pentru a-și menține culoare și se trece prin blender, împreună cu câteva frunze de mentă. se asezonează cu unt și se mai trage ușor la tigaie, potrivindu-i consistența cu puțină supă. Se mai asezonează, după gust, cu sare și piper.
Pentru a prepara legumele caramelizate, se curăță, respectiv baby morcovii și ceapa și se taie în jumătăți, apoi se trag la tigaie, în sosul rămas de la mușchiuleț unde se mai adaugă și puțin unt. Se taie și andiva pe jumătate și porumbii tineri și se trag la tigaie cu puțin unt.
Pentru a pregăti chipsuri de cartofi, cartofii mov se curăță și se taie rondele, iar cei albi se curăță și se dau pe răzătoarea spiralată. Se asezonează cu sare și piper și se prepară la cuptor, pe hârtie de copt, stropiți ușor cu unt topit.
Pentru sosul de muștar, se amestecă cele două tipuri de muștar cu puțin unt topit și se potrivește gustul cu miere.
Spor și poftă bună!