Nuci umplute. Deliciile de altădată, adorate de lumea toată!
Pentru cei mai mulți, aceste nuci umplute erau fursecurile copilăriei, savurate în sânul familiei, la sărbătorile de iarnă. Rețeta de față este una de post, dar extrem de delicioasă.
Publicat: Miercuri, 13 Decembrie 2017, 20:07 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru cei mai mulți, aceste nuci umplute erau fursecurile copilăriei, savurate în sânul familiei, la sărbătorile de iarnă.
Rețeta de față este una de post, dar extrem de delicioasă.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 ml apă minerală
- 200 ml ulei
- 75 gr zahăr
- 650 gr făină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță oțet de mere
- Pentru cremă:
- 150 ml apă
- 75 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- 400 gr gem de caise
- 250 gr biscuiți simpli
- 100 gr miez de nucă
- 1 vârf cuțit sare
- Pentru ornat:
- zahăr pudră
Mod de preparare nuci umplute
Pentru aluat, se amestecă bine uleiul cu zahărul şi sarea, până la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolvă bicarbonatul în oţet şi seadăugă în vas, apoi se completează cu apa minerală, esenţa şi se încorporează, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Se frământă un aluat nelipicios, care se acoperă cu o folie şi se lasă la odihnit 15-20 de minute.
Se porționează în biluțe, care să acopere jumătate din orificiile formei de nuci.
Încingem formă de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Pentru crema, măcinăm biscuiţii împreună cu nuca.
Punem apa cu zahărul pe foc şi puţină sare până se topeşte zahărul, apoi adăugăm esenţă şi turnam siropul rezultat, peste biscuiţii măcinați.
Amestecăm repede să se pătrundă toţi, apoi lăsăm compoziţia la răcit.
După răcire adăugăm gemul de caise şi omogenizăm.
Cu această compoziţie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahăr.