Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Desert de post. Nuci umplute cu cremă de halva

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, nucile umplute, poate fi la fel de delicios și în varianta de post, mai ales dacă umplem nucile cu o cremă deosebită! Încercați rețeta Nuci umplute cu cremă de halva și o să vedeți diferența!

Nuci umplute cu cremă de halva

Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, nucile umplute, poate fi la fel de delicios și în varianta de post, mai ales dacă umplem nucile cu o cremă deosebită! Încercați rețeta Nuci umplute cu cremă de halva și o să vedeți diferența!

Ce ne trebuie pentru rețeta Nuci umplute cu cremă de halva


  • Pentru aluat de nuci:
  • 150 ml apă minerală
  • 150 ml lapte de orez/de cocos/de soia
  • 150 gr unt de cacao/100 gr ulei de cocos
  • 50 gr zahăr
  • 600-650 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru crema de halva:
  • 150 gr biscuiți populari
  • 75 gr miez de nucă
  • 150 ml lapte de orez/de cocos/de soia
  • 200 gr halva
  • puțină sare
  • zahăr pudră, vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare pentru rețeta Nuci umplute cu cremă de halva

Pentru aluatul de nuci, amestecăm 3/4 din făină cu zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul. Turnăm, treptat, apa minerală și amestecăm intens, apoi turnăm băutura eco( de orez sau, cocos, sau soia) și omogenizăm. Adăugăm, treptat și restul de făină și frământăm un aluat ferm, pe masa înfăinată. Topim untul de cacao, sau uleiul de cocos și îl adăugăm, cald, peste aluat, puțin câte puțin, în timp ce frământăm. Acoperim aluatul cu o folie și îl lăsăm 10-15 minute la odihnit. Apoi, împărțim aluatul în biluțe mici, cât să ocupe jumătate din orificiile formei de copt nuci. Ungem forma de nuci, pe interior, cu unt de cacao, sau cu ulei și o încingem mai întâi, apoi adăugăm aluatul și coacem cojile de nuci, până se rumenesc frumos.

!! Rețeta Nuci de post, umplute cu cremă de biscuiți și gem !!

Pentru crema de halva, măcinăm nuca, împreună cu biscuiții, în robot. Aducem băutura eco la punctul de fierbere și o turnăm peste amestecul de nuci și biscuiți. Omogenizăm rapid amestecul și îl lăsăm să se tempereze. Dăm halvaua pe răzătoare și o încorporăm în compoziția ușor răcită. Umplem cojile de nuci cu această delicioasă cremă de halva și le lipim două câte două formând astfel delicioasele Nuci umplute cu cremă de halva. Le pudrăm cu zahăr vanilat și le lăsăm să se odihnească până vor fi servite cu poftă de cei dragi.

Se știe că nucile, ca și fursecurile sunt mult mai bune a doua, sau a treia zi.

Video